ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μόνο έναν παίκτη θέλει τόσο πολύ ο Τσάβι για την επόμενη σεζόν στην Μπαρτσελόνα!
Γκιουλέρ: «Πήγα στη Ρεάλ για να γίνω ο διάδοχος του Μόντριτς»
Ο Σάκα πρώτα έβγαλε ασίστ και μετά γέλαγε μπροστά στους οπαδούς της Τότεναμ! (vid)
Λεβαντόφσκι: «Άξιζα Χρυσή Μπάλα! Αυτοί είναι οι δύο κορυφαίοι της φετινής σεζόν»
Ο Νταβίντ Λουίζ ταπείνωσε τον Κάραγκερ: «Αστείο! Δεν πήρες ποτέ τίτλο, αλλά…»
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Η τεχνολογία μίλησε – Εκεί θα καταλήξει ο τίτλος της Premier League… και η τελική βαθμολογία!
Έκτακτο: Οριστική συμφωνία της Λίβερπουλ – Έπεσαν υπογραφές! (pic)
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Ηχηρές αποχωρήσεις σε Ίντερ και Μίλαν – Χαιρέτησαν οι πρώτοι δύο!
«Μικρή» η Μπάγερν μπροστά στη… Ρεάλ – Η δήλωση Τούχελ τους ξέρανε!
Θα μας τρελάνει ο Τιάγκο Σίλβα – Βρήκε νέα ομάδα… και λέει το «ναι»!
Μπαρτσελόνα ξύπνησες – «Άρρωστη» ανανέωση στον νέο… Πουγιόλ!
To συγκινητικό αντίο του Τιάγκο Σίλβα στην Τσέλσι (vid)
O Μπαένια της Βιγιαρεάλ μας χάρισε την… διπλή σακούλα της σεζόν (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Βιρτζίλ Φαν Ντάικ: Πολύ καλός για…τελειωμένος

Ο Βιρτζίλ Φαν Ντάικ πανηγύρισε το πρώτο του τρόπαιο ως αρχηγός της Λίβερπουλ κι έκλεισε στόματα όντας αυτός που έκρινε τον τελικό.

Βιρτζίλ Φαν Ντάικ: Πολύ καλός για…τελειωμένος

Σε μία τέτοια μεταβατική περίοδο, με αρκετές αποχωρήσεις κι αρκετές μεταγραφές, μία ομάδα θέλει να έχει τουλάχιστον ένα κορμό για το μέλλον. Ο Βιρτζίλ Φαν Ντάικ είναι η ρίζα της Λίβερπουλ που συνεχώς ανθίζει και με το γκολ του στο τελικό, έδειξε σε όλους πως μόνο τελειωμένος δεν είναι.

«Νόμιζαν πως είμαι τελειωμένος»

Η κεφαλιά του έδωσε στη Λίβερπουλ το Carabao Cup και η πρώτη του αντίδραση είχε να κάνει με τους haters του. Ο Ολλανδός κοίταξε την κάμερα των social media της ομάδας του και είπε «Νόμιζαν πως είμαι τελειωμένος», κουνώντας ειρωνικά το κεφάλι. Δεν ήταν λίγοι αυτοί άλλωστε που με την πρώτη ευκαιρία του καταλόγιζαν λάθη. Ο Φαν Ντάικ, φόρεσε για πρώτη φορά σε τελικό το περιβραχιόνιο κι έδειξε πως είναι ο άνθρωπος που πρέπει να είναι και στο αύριο της Λίβερπουλ.

Όντας ο μεγαλύτερος ηλικιακά στο γήπεδο, έκανε όπως πάντα μια ηγετική εμφάνιση και θύμισε σε όλους γιατί θεωρείται ακόμα ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου. Mπορεί η σεζόν να ξεκίνησε με κάποιες μέτριες εμφανίσεις όμως όσο περνάει ο καιρός, ο Φαν Ντάικ γίνεται όλο και πιο καθοριστικός για την ομάδα του Κλοπ.

Ηγέτης και με το περιβραχιόνιο

Με τους Χέντερσον, Μίλνερ να αποχωρούν, ο Φαν Ντάικ έγινε αυτόματα πρώτος αρχηγός. Άλισον και Σαλάχ είναι οι άλλες δύο ηγετικές φυσιογνωμίες της Λίβερπουλ, αμφότεροι ωστόσο εκτός τελικού. Ο Ολλανδός φέτος δείχνει συνεχώς πως έχει ότι χρειάζεται ένας αρχηγός, αφού και με την εθνική της χώρας του είναι αυτός που βγάζει το στήθος του μπροστά όταν χρειάζεται, όπως στην OPAP Arena, όταν μας πλήγωσε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Ο αμυντικός της Λίβερπουλ δείχνει να έχει προπονηθεί αρκετά στο τομέα των στημένων φάσεων, αφού έχει τύχει να εκτελέσει και φάουλ, ενώ και στις στημένες φάσεις είναι κίνδυνος θάνατος. Μάλιστα αυτός ήταν που έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή και κόντρα στη Λούτον, με την ομάδα του να είναι πίσω στο σκορ πριν ισοφαρίσει και πάλι με κεφαλιά.

Στο λιμάνι(;) το μέλλον του

Όταν ανακοινώθηκε πως στο τέλος της σεζόν ο Κλοπ αποχωρεί, ο ίδιος ο Φαν Ντάικ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει κι ο ίδιος, όμως οι άνθρωποι δίπλα του ηρεμούν τους φίλους της Λίβερπουλ λέγοντας πως το μέλλον του ανήκει όπου και το παρόν του. Έχοντας ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο, ο 32χρονος αμυντικός θα ήταν η καλύτερη λύση για πολλές ομάδες και ίσως ήδη μερικές τον γλυκοκοιτάζουν. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Φαν Ντάικ λατρεύει τη Λίβερπουλ, κι αυτή τον αρχηγό της.

Άλλωστε όποιος κι αν είναι ο επόμενος προπονητής των κόκκινων, θα θέλει να έχει τον Ολλανδό στην ομάδα του.

Τρεις στόχοι και Euro

Μπορεί να σήκωσε ήδη την πρώτη κούπα της σεζόν, όμως ο Φαν Ντάικ έχει μπροστά του πέντε μήνες που μπορεί να αποδειχθούν ονειρικοί. Η Λίβερπουλ είναι μέσα σε όλες τις διοργανώσεις, είναι στο +1 από τη Μάντσεστερ Σίτι, την οποία υποδέχεται μάλιστα στις 10 Μαρτίου, στο Κύπελλο αντιμετωπίζει τη Σαουθάμπτον στη φάση των ’16’ ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ είναι το μεγάλο φαβορί αφού έχει κληρωθεί με τη Σπάρτα Πράγας επίσης στους ’16’.

Μετά από όλα αυτά, ο Φαν Ντάικ έχει να ταξιδέψει και στα γήπεδα της Γερμανίας για το Ευρωπαϊκό με στόχο να φτάσει στο τελικό του Βερολίνου και να οδηγήσει επιτέλους τη χώρα του σε τίτλο, μετά από αυτό του 1988.

Στα 32 του ο Φαν Ντάικ δείχνει πως είναι ο καλύτερος αμυντικός της γενιάς του και θέλει να κάνει τα πάντα για να το αποδείξει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ