Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ο Γιλμάζ πυροβολεί και η Λιλ αγγίζει τον τίτλο!
FACE CONTROL

Ο Γιλμάζ πυροβολεί και η Λιλ αγγίζει τον τίτλο!

Η Λιλ πλησιάζει πολύ κοντά στο «θαύμα» στο Σαμπιονά και ο «γερόλυκος» Μπουράκ Γιλμάζ συνεχίζει ακάθεκτος να σκοράρει και να της χαρίζει τον τίτλο.

11.05.2021 | 20:58

«Δεν είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, είναι ο Μπουράκ Γιλμάζ». Ένα τραγουδάκι με τα παραπάνω λόγια είχαν βγάλει μερικοί φίλοι της Τραμπζονσπόρ το 2012. Ο τότε παίκτης της ομάδας της Τραπεζούντας διένυε της καλύτερη φόρμα της καριέρας του, τρελαίνοντας τους Τούρκους. Πλέον, 8 χρόνια μετά και στα 36 του, ο Γιλμάζ τρελαίνει και τους Γάλλους!  Η Λιλ βρίσκεται μόλις μια ανάσα μακριά από την κατάκτηση του τίτλου, έτοιμη να σπάσει την ηγεμονία της… κακιάς Παρί. Και αν το πετύχει, η… γέρικη αλεπού από την Τουρκία γνωρίζει πως το οφείλει σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν.

Ο νέος είναι ωραίος… όμως ο παλιός είναι αλλιώς

Κακά τα ψέματα το γαλλικό πρωτάθλημα  δεν είναι ακριβώς γεμάτο από σούπερ σταρ. Με εξαίρεση την Παρί Σεν Ζερμέν και την Λυών, τα περισσότερα ονόματα είναι σχετικά άγνωστα στο ευρύ κοινό. Το ίδιο ισχύει και στην Λιλ. Οι «λιλουά» διαθέτουν μερικούς νέους, εξαιρετικά ταλαντούχους παίκτες. Μεταξύ αυτόν οι περιζήτητοι  Σάντσες, Ντέιβιντ, Ικονέ, Μπότμαν και πολλοί ακόμα. Ωστόσο το πρόσωπο που κατάφερε να ξεχωρίσει ήταν ένας ξεβρασμένος επιθετικός.

Πέρσι η Νάπολι έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσει τον Βίκτορ Όσιμεν από την γαλλική ομάδα. Με διαφορά το πιο ακριβό περιουσιακό της στοιχείο, ο Νιγηριανός αποχωρούσε ρίχνοντας επίπεδο την ομάδα. Αντικαταστάτης του ορίστηκε ο 35χρονος Γιλμάζ, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Μπεσίκτας.

Το όλο εγχείρημα έδειχνε στην αρχή κακή ιδέα, με τον Τούρκο να ψάχνει τις 4 πρώτες αγωνιστικές το γκολ. Μπορεί να χρειάστηκε τον χρόνο του, αλλά τελικά βρήκε τον ρυθμό να οδηγήσει τους συμπαίκτες του. Βρίσκοντας δίχτυα 6 φορές στις 6 επόμενες αγωνιστικές, η Λιλ ξεκίνησε να «στροφάρει» και να παίρνει τα πάνω της.

Οι δυσκολίες της ηλικίας δεν σταματούν τον Γιλμάζ!

Σύντομα όμως η προχωρημένη ηλικία και οι δυσκολίες της έκανε την εμφάνιση της. Μια μικρή πτώση στην φόρμα του Τούρκου ήρθε τις επόμενες αγωνιστικές (8 αγώνες, 3γκολ και 2 ασίστ), επιβραδύνοντας τον ρυθμό του. Λίγο μετά την αλλαγή του έτους και ενώ μετρούσε 3 γκολ σε 3 παιχνίδια, οι τραυματισμοί του χτύπησαν την πόρτα.

Ένα πρόβλημα στον μηρό ανάγκασε τον Γιλμάζ αν αφήσει το όπλο του και να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 2 μήνες. Μετά το νικηφόρο τέρμα του κόντρα στη Νιμ στις 9 Ιανουαρίου, ο Τούρκος επιθετικός αγωνίστηκε ξανά στις 14 Μαρτίου. Και φυσικά δεν άργησε να πάρει μπρος.

Προσωπικό σόου, 2 γκολ και ασίστ κόντρα στη Λυών, σε ένα χορταστικό 3-2. Οι «λυωναί» με νίκη περνούσαν στην πρώτη θέση, όμως η Λιλ δεν ήταν έτοιμη να παραχωρήσει τη θέση της. Μπορεί η Λυών να πήρε το προβάδισμα νωρίς-νωρίς με 2-0, όμως ο Γιλμάζ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Πριν το ημίχρονο μείωσε σε 2-1, στην συμπλήρωση μιας ώρας έδωσε ασίστ για την ισοφάριση και λίγο πριν το φινάλε χάρισε πανηγυρική νίκη.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Πάλι γκολ κόντρα στη Νις και ακόμη μια παράσταση στο ντέρμπι του Βορρά. Η Λανς, μεγάλη αντίπαλος της Λιλ «προτιμούσε πρωταθλήτρια την Παρί, παρά τη Λιλ». Οι συνέπειες δεν άργησαν να έρθουν. Γκολ από πέναλτι για το 1-0 και ένα τέρμα-ποίημα για την πανηγυρική νίκη με 3-0.

Κράτησε όρθια την Λιλ παρά την κρίση

Η Λιλ απέχει μόλις δύο παιχνίδια από μια «χρυσή σελίδα» στην ιστορία της. Μπορεί η Παρί να φάνταζε η μεγάλη της αντίπαλος για το πρωτάθλημα, ωστόσο πρόβλημα υπήρχε και από μέσα. Η απαράδεκτη αποχώρηση του ιδιοκτήτη της ομάδας, Ζεράρ Λόπες, θα ήταν ικανή να τινάξει στον αέρα όλα όσα έχτισε η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Αντ’αυτού οι παίκτες της ομάδας έβγαλαν ακόμη περισσότερο πείσμα και έδειξαν πιο συγκεντρωμένοι από ποτέ στον στόχο τους. Και πρώτος από αυτούς ήταν ο Γιλμάζ.

Μπορεί η απόδοση του στις αρχές της χρονιάς να μην ήταν αυτή που θα τον έκανε να ξεχωρίσει, όμως στη συνέχεια τα έδωσε πραγματικά όλα. Πριν λίγες ώρες ανακηρύχθηκε παίκτης του μήνα Απριλίου στην Γαλλία, ως ένδειξη της αποφασιστικότητας του και της απόδοσής του.

Μετά από μια δεκαετία, η Λιλ ετοιμάζεται πάλι να χωθεί σφήνα στις μεγάλες ομάδες της Γαλλίας και να στεφθεί με κάθε επισημότητα πρωταθλήτρια. Σε μια χρονιά γεμάτη μαγικές εμφανίσεις και αρκετούς ήρωες, μάλλον το άστρο του «γερόλυκου» Μπουράκ Γιλμάζ είναι αυτό που λάμπει λιγάκι φωτεινότερα. Γιατί κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, έκανε σεζόν-ηγέτη που θα ζήλευαν πολλοί σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου. Α, και στα 36 του παρακαλώ.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version