ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η υπερπλήρης Τσέλσι είναι το φαβορί της φετινής Premier League!

Η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ μοιάζει με καλοκουρδισμένη μηχανή που έχει όλα τα εφόδια να κόψει πρώτη το νήμα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ

Η υπερπλήρης Τσέλσι είναι το φαβορί της φετινής Premier League!

Από τότε που ο Τόμας Τούχελ βρέθηκε στον πάγκο της Τσέλσι οι «Μπλε» ζουν έναν παρατεταμένο μήνα του μέλιτος. Μετά την περσινή κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ η όρεξη άνοιξε για τα καλά και η Τσέλσι έχει μπει στη φετινή σεζόν με άγριες διαθέσεις. Η εικόνα της παραπέμπει σε ομάδα που έχει απλά μπορεί αλλά είναι έτοιμη να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ένα σύνολο που δουλεύει ρολόι

Πριν καν ο Τούχελ εμφανιστεί στο Λονδίνο, η Τσέλσι είχε προχωρήσει σε μια εντυπωσιακή επένδυση με σκοπό να επανέλθει στην κορυφή. Το καλοκαίρι του 2020 ο Ρομάν Αμπράμοβιτς «έσπρωξε» κοντά στα 250 εκατομμύρια για να ενισχύσει την ομάδα. Οι μεταγραφές της Τσέλσι έκαναν πάταγο και όλοι μιλούσαν για τη μεγάλη επιστροφή. Μόνο που στην πράξη τα πράγματα αποδείχτηκαν κάπως διαφορετικά.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ φάνηκε ανέτοιμος να διαχειριστεί ένα τόσο πλούσιο ρόστερ και λύγισε μπροστά στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού. Ο Άγγλος τεχνικός απολύθηκε στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς όμως το ρόστερ παρέμεινε εκεί. Οι δυνατότητες, η ποιότητα, το βάθος και η πληρότητά του δεν γινόταν να αμφισβητηθούν. Χρειαζόταν απλά κάποιος να τα αναδείξει. Ο Τόμας Τούχελ ήταν ο σωστός άνθρωπος στη σωστή στιγμή. Στα χαρτιά φαινόταν απόλυτα ταιριαστός στα χαρακτηριστικά του ρόστερ της Τσέλσι. Ένα κράμα παικτών με ταχύτητα, τρεξίματα, δύναμη και τεχνική που έδιναν τη δυνατότητα για ένα γρήγορο και άμεσο ποδόσφαιρο.

Ακριβώς το αντίθετο από το σοφτ και φλύαρο σύνολο του Λάμπαρντ που μπροστά έβαζε και πίσω έμπαζε. Τελικά η θεωρία αποτυπώθηκε και στην πράξη. Με το καλημέρα ο Τούχελ έφτιαξε μια ομάδα-καθρέφτη της φιλοσοφίας του. Που επιτίθεται και αμύνεται συνολικά, έχει κοντά τις γραμμές, διαθέτει γρήγορη μετάβαση και δεν θέλει τη μπάλα στα πόδια σώνει και ντε. Τα αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως. Η άμυνα ανέκδοτο έγινε άμυνα γρανίτης, οι νίκες διαδέχονταν η μια την άλλη και η Τσέλσι έγινε ξανά μια εκ των κορυφαίων ομάδων στον κόσμο. Τα έχει όλα.

Μεσοεπιθετικούς για όλα τα γούστα, ακούραστους μέσους, μπακ «μηχανάκια», σταθερούς και γρήγορους στόπερ και έναν αξιόπιστο τερματοφύλακα. Το μόνο που έμενε ήταν ένας φορ με το εύκολο γκολ. Ο Βέρνερ έχει προσφέρει πολλά όσο βρίσκεται στην ομάδα, όμως δεν έχει βρει ακόμη τη -συχνή- επαφή του με τα δίχτυα. Γι’ αυτό η Τσέλσι φρόντισε να λύσει το πρόβλημα του γκολ αγοράζοντας έναν παίκτη που ξέρει όσο λίγοι πως γίνεται η δουλειά.

Ο παράγοντας Λουκάκου

Η Τσέλσι δεν έκανε πολλές μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι. Δεν τις χρειαζόταν άλλωστε. Έφερε τον Σαούλ δανεικό από την Ατλέτικο για να δώσει βάθος και διαφορετικά χαρακτηριστικά στα χαφ. Προσπάθησε να φέρει τον Κουντέ από τη Σεβίλλη χωρίς να τα καταφέρει αλλά χωρίς να την πειράξει και πολύ. Αυτός που κατάφερε να φέρει είναι αυτός που χρειαζόταν για να την κάνει υπερομάδα. Ο Ρομέλου Λουκάκου μετά από δύο φανταστικές σεζόν με την Ίντερ επέστρεψε στο Λονδίνο για να δείξει σε όλους πόσο έσφαλαν που δεν τον πίστεψαν. Είναι φανερό πως για το Βέλγο φορ, η Τσέλσι ήταν ένας ανοικτός λογαριασμός.

Ο ποδοσφαιρικός του εγωισμός δεν του επέτρεπε να έχει τη ταμπέλα του αποτυχημένου. Στην πρώτη του θητεία με τους «Μπλε» δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία να δείξει τι αξίζει. Έφυγε χωρίς ουσιαστικά να παίξει για εκείνους. Εννέα χρόνια μετά ανάγκασε την Τσέλσι να δώσει 115 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή που πάτησε γήπεδο δείχνει γιατί χρειάστηκαν τόσα χρήματα για την απόκτησή του. Ένα τέρας φυσικής δύναμης, ένα θωρηκτό μέσα στην περιοχή που παίρνει παραμάζωμα τα αντίπαλα στόπερ.

Ο Λουκάκου μεγάλωσε, ωρίμασε, γλύκανε το παιχνίδι του και είναι πια ένα από τα καλύτερα φορ στον κόσμο. Τα χαρακτηριστικά του ταίριαζαν φουλ με το παιχνίδι της Τσέλσι. Ένας επιθετικός με πληθωρική παρουσία μέσα στην περιοχή που αποτελεί τελικό αποδέκτη των περισσότερων προσπαθειών της ομάδας. Ο Λουκάκου καλείται να είναι εκείνος που τελειώνει τις φάσεις και προσφέρει το εύκολο γκολ. Ένας ρόλος που του ταιριάζει απόλυτα.

Η αδιανόητη δύναμη σε συνδυασμό με την ταχύτητά του, τον καθιστούν ιδανικό για τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι στην Αγγλία. Ο ίδιος γνωρίζει άριστα το πρωτάθλημα και δεν χρειάστηκε τον παραμικρό χρόνο προσαρμογής. Σε πέντε παιχνίδια έχει ήδη τέσσερα γκολ και βρίσκεται συνεχώς μέσα στις φάσεις. Ίσως η συγκεκριμένη κίνηση να αποδειχτεί καθοριστική για τους στόχους της Τσέλσι σε αυτή τη σεζόν.

Η καλύτερη στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Η εικόνα της Τσέλσι αυτή τη στιγμή δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για μια ομάδα που ξέρει πολύ καλά τι κάνει και που βαδίζει. Ο Τούχελ έχει μοντάρει άψογα την ομάδα του και της έχει δώσει την κατάλληλη αυτοπεποίθηση. Πέρυσι για παράδειγμα κέρδισε τρεις φορές τη Σίτι, αποκλείοντας τη από το Κύπελλο και φυσικά κερδίζοντας το Τσάμπιονς Λιγκ. Η δουλειά που έχει γίνει είναι εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα. Αυτή τη στιγμή καμία ομάδα στον κόσμο δεν είναι καλύτερη από την Τσέλσι.

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είναι εδώ και καιρό μακριά από τα στάνταρ των προηγούμενων χρόνων. Η Παρί δεν έχει ρολάρει προς το παρόν. Η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται σε ανοδική πορεία αλλά δεν είναι ακόμα στα επίπεδα του 2020. Γιουβέντους, Ίντερ και Μίλαν έχουν ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουν για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Η Σίτι δεν έχει φορ και αυτό φαίνεται, η Γιουνάιτεντ έχει Κριστιάνο αλλά ψάχνεται και η Λίβερπουλ είναι πολύ καλή αλλά χωρίς βάθος.

Κατά τη γνώμη μας η Τσέλσι είναι η ομάδα που αυτή τη στιγμή βγάζει τη μεγαλύτερη σιγουριά και τη μεγαλύτερη ασφάλεια στο παιχνίδι της. Φαίνεται πως ο Τούχελ κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να δημιουργήσει μια ομάδα ικανή και έτοιμη να κερδίσει. Η κατάκτηση του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ ήταν μια τεράστια επιτυχία όμως κανείς δεν μοιάζει να έμεινε σε αυτό. Οι «Μπλε» θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο. Να καθιερωθούν σαν μια ομάδα που κάθε χρόνο είναι βασική υποψήφια για να κερδίσει όποια διοργάνωση συμμετέχει.

Κάπου εδώ να τονίσουμε κάτι που έχουμε αναφέρει αρκετές φορές σε παλαιότερα κείμενα, αλλά έχει μεγάλη σημασία. Ο τρόπος που η Τσέλσι επανέρχεται σαν σύλλογος είναι συγκλονιστικός. Μπορεί για δύο-τρεις σεζόν να φαίνεται ότι βρίσκεται σε πτώση αλλά πάντα επιστρέφει. Οι κύκλοι της ανοίγουν και κλείνουν με έναν αμιγώς ποδοσφαιρικό τρόπο και πάντα φέρνουν επιτυχίες. Το δεύτερο Τσάμπιονς Λιγκ της θητείας Αμπράμοβιτς είναι μέγιστο παράσημο για το κλαμπ. Το ενδεχόμενο κατάκτησης κι ενός ακόμα -έκτου- πρωταθλήματος σίγουρα εξιτάρει, ενώ παράλληλα δεν μοιάζει καθόλου απίθανο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ