ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To συγκινητικό αντίο του Τιάγκο Σίλβα στην Τσέλσι (vid)
O Μπαένια της Βιγιαρεάλ μας χάρισε την… διπλή σακούλα της σεζόν (vid)
O Κίμιχ… κλείνει το μάτι στα μεγαθήρια της La Liga
Ίντερ: Ο Ιντζάγκι ανανεώνει και βάζει… πλώρη για δυναστεία
H Σίτι κυνηγά την κούπα του πρωταθλητή και μαζί μια μυθική επίδοση στο Νησί
Το αστρονομικό νούμερο που θα απομακρύνει τον Σαλάχ από το Λίβερπουλ
O απίθανος κύριος Γιόκερες με τα 40 φετινά του… τεμάχια (stats)
Η Μάντσεστερ Σίτι – μοιάζει να – χάνει τον Έντερσον τη χειρότερη χρονική στιγμή
Ο μεγάλος εχθρός του Βαλβέρδε αυτοπροτάθηκε στην Μπαρτσελόνα
Η Νάπολι ψάχνει το τέλειο… κόλπο με αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Βλάχοβιτς μπορεί να απογειώσει το πρότζεκτ της Άρσεναλ!

Το πρότζεκτ της Άρσεναλ κυλάει ομαλά και καλά μέχρι στιγμής, χρειάζεται μια ακόμα μεγάλή βοήθεια στην επιθετική της γραμμή για να απογειωθεί.

Ο Βλάχοβιτς μπορεί να απογειώσει το πρότζεκτ της Άρσεναλ!

Πέντε χρόνια απουσίας από το Champions League είναι πολλά για μια ομάδα όπως η Άρσεναλ. Η ταπείνωση των «κανονιέρηδων» τα τελευταία χρόνια είχε φτάσει πλέον σε κωμικό επίπεδο, με τα πάντα να ξεκινούν από την αρχή. Οι τελευταίοι μήνες είναι οι καλύτεροι που έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό στο βόρειο Λονδίνο, με την ομάδα να καταφέρνει να ανακάμψει στο πρωτάθλημα

Η πειστική νίκη με 2-0 κόντρα στην συμπολίτισσα και αντίπαλο για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, Γουέστ Χαμ, έδειξε τη διάθεση που υπάρχει στο «Έμιρεϊτς». Εξέθεσε όμως για ακόμα μια φορά τη μεγάλη αδυναμία της ομάδας, την επίθεση. Ένα πρόβλημα που παρότι έχει δυσκολέψει αρκετά τη φετινή σεζόν τους «κανονιέρηδες», μέχρι στιγμής δεν τους έχει κοστίσει ακριβά. Και θα είναι πραγματικά κρίμα να την «πατήσουν» από εκεί!

Βαριά άρρωστη η επίθεση της Άρσεναλ!

Μια γρήγορη ματιά στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League, θα δείξει ακριβώς που βρίσκεται το πρόβλημα στην Άρσεναλ. Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις, πάνω από τους λονδρέζους. Η διαφορά τερμάτων τους μετά από 17 αγώνες είναι +31, +33 και +27 αντίστοιχα. Δηλαδή έχουν σκοράρει τόσα γκολ παραπάνω από όσα έχουν δεχθεί. Ο αντίστοιχος αριθμός της Άρσεναλ βρίσκεται μόλις στο +1! Και μάλιστα μόλις στην περασμένη αγωνιστική έφτασε να έχει θετικό πρόσημο, μιας και τόσο καιρό βρισκόταν στο πλην!

Το χαστούκι που τρώει η Άρσεναλ είναι ξεκάθαρο πως δεν προέρχεται από την άμυνα. Τα 22 γκολ παθητικό δεν είναι σίγουρα ιδανικό νούμερο, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν το πόσο νέο είναι ακόμα το υλικό της στη συγκεκριμένη θέση, είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ειπωθεί για την επίθεση. Το σημείο που υποτίθεται έχουν δαπανηθεί τόσες δεκάδες εκατομμυρίων τις τελευταίες χρονιές.

Αλεξάντρ Λακαζέτ και Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήταν για δύο σεζόν μια από τις πιο εντυπωσιακές συνεργασίες στην επίθεση. Μπορεί η υπόλοιπη ομάδα να ήταν δυσλειτουργική γύρω τους, όμως αυτοί κατάφερναν να κάνουν τη δουλειά τους με επιτυχία. Κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν ισχύει. Μιάμιση σεζόν τώρα, οι επιθετικοί της Άρσεναλ είναι πιο ακίνδυνοι και από τους μέσους της ομάδας τους. Οι τελευταίοι όπου έχουν «τραβήξει το κουπί» για τον υπόλοιπο σύλλογο σε αυτό το κομμάτι.

Το «εύκολο γκολ» είναι είδος προς εξαφάνιση

Οι δύο παίκτες από τους οποίους θα περίμενε κάποιος να κάνουν τα πάντα στην γραμμή κρούσης, μέχρι στιγμής και οι δύο τους αγνοούνται. Ο περσινός Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ θα έμοιαζε με… όαση μπροστά σε όσα έχουμε δει όλοι μέχρι στιγμής από τον Γκαμπονέζο πρώην αρχηγό των Λονδρέζων. Σε μια κάκιστη προσωπική σεζόν, ο Αφρικανός επιθετικός περνάει την χειρότερη περίοδο της καριέρας του. Χαμένα εύκολα γκολ, άστοχα πέναλτι και γενικά μια αδιαφορία, έχουν φέρει τον 32χρονο ένα βήμα πριν την (βίαιη) έξοδο του από το «Έμιρεϊτς». Γκολ τα οποία έχουν κοστίσει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του

Ούτε όμως ο Αλεξάντρ Λακαζέτ έχει δείξει πως μπορεί να καλύψει τον ρόλο του γκολτζή στο Λονδίνο. Μπορεί στη Ligue 1 ο 30χρονος φορ να σκόραρε ακατάπαυστα, όμως στην Premier League τα πράγματα δεν βαίνουν το ίδιο καλά. Ο Γάλλος στράικερ όμως έχει δείξει πως μπορεί να έχει έναν άριστο συμπληρωματικό ρόλο στην ενδεκάδα. Δίπλα σε έναν παρτενέρ, ο νυν αρχηγός της ομάδας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Με συνεχόμενη πίεση, έξυπνες πάσες και καλές κινήσεις, ο Λακαζέτ μπορεί ακόμα να προσφέρει.

Για να δείξει όμως πλήρως την αξία του, χρειάζεται κάποιον δίπλα του που έχει το εύκολο γκολ. Και ένας από τους πιο καυτούς φορ αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, ψάχνεται για να φύγει από την ομάδα του. Φυσικά αναφερόμαστε στον Ντούσαν Βλάχοβιτς, ο οποίος οδηγεί τη Φιορεντίνα ξανά στην Ευρώπη. Αρπάζοντας κάθε ευκαιρία που έχει από τα μαλλιά, με 15 γκολ σε 17 αναμετρήσεις. Μάλιστα, με την ομάδα του να έχει «δημιουργήσει» μόλις 10 αναμενόμενα γκολ (xGoals). Ο Σέρβος όμως δεν «ψήνεται» ιδιαίτερα να ανανεώσει στους «βιόλα» και το συμβόλαιο του πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στη λήξη του.

Η συνταγή Πεπέ μπορεί να κρύβει τη λύση

Μπορεί όμως μια ομάδα σαν την Άρσεναλ να κάνει μια μεταγραφή σαν αυτή που ψάχνει με τον 21χρονο στράικερ; Εδώ και λίγες σεζόν, η κοινή λογική έχει δείξει πως όχι. Τελευταία τεράστια μεταγραφή των κανονιέρηδων (στα χαρτιά τουλάχιστον), ήταν αυτή του Νικολά Πεπέ. Μπορεί λίγο πριν το 2022 αυτό να ακούγεται σχεδόν ως…. ανέκδοτο, όμως το καλοκαίρι του 2019, η Άρσεναλ έκανε αγώνα για να τον αποκτήσει, κλέβοντάς τον από τα χέρια των Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όταν μετά από δύο μαγικές σεζόν στη Λιλ, ο Ιβοριανός ήταν περιζήτητος.

Πως κατάφερε τότε να τον κάνει δικό της η Άρσεναλ; Πολύ απλά είχε παρουσιάσει ένα άκρως ελκυστικό πρότζεκτ στον παίκτη. Πριν ο Μπουκάγιο Σάκα κάνει την έκρηξη του και με τους «κανονιέρηδες» του Έμερι να κάνουν ανοδική πορεία, ο Πεπέ ήθελε να αποτελέσει βασικό μέρος της. Άλλο που ποτέ δεν κατάφερε να κάνει εμφανίσεις που δικαιολόγησαν τα άπλετα χρήματα που δαπάνησε η ομάδα του.

Η ολική επανεκκίνηση της Άρσεναλ μπορεί να έρθει μέσω του Βλάχοβιτς!

Τα ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου αναφέρουν πως δύο ομάδες έχουν μπει για τα καλά στη μάχη της απόκτησής του. Η Άρσεναλ και η Γιουβέντους. Δύο ομάδες γενικότερα, οι οποίες διανύουν δύσκολο φεγγάρι. Ωστόσο, οι Λονδρέζοι έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο ενδεχόμενο της απόκτησής του. Η διοικούντες της Φιορεντίνα, βλέποντας πως δεν μπορούν να κρατήσουν τον Βλάχοβιτς πλέον κοντά τους, έθεσαν τιμή πώλησης. Ποσό το οποίο για τη Γιουβέντους που δεν έχει… φράγκο στα ταμεία της, είναι απλά απαγορευτικό. Παράλληλα, η τεράστια κόντρα των «βιόλα» με τους «μπιανκονέρι», λειτουργεί σε βάρος της «βέκια σινιόρα», η οποία δεν θα έχει καμία υποβοήθηση σε ενδεχόμενο μεταγραφής.

Μέχρι στιγμής, ο Βλάχοβιτς δεν δείχνει πολύ θερμός να αγωνιστεί με τη φανέλα της Άρσεναλ. Θα χρειαστεί μπόλικη προσπάθεια από την πλευρά των Λονδρέζων για να πειστεί. Ακόμα και τα 100 εκατομμύρια, ποσό που θα αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο αν δοθεί, δεν είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο. Πρέπει το πλάνο που θα του παρουσιάσει η ομάδα να συμβαδίζει με το δικό του όραμα. Τη δεδομένη στιγμή, ο καλύτερος προορισμός και για τον ίδιο είναι η Άρσεναλ. Το νεαρό υλικό της ομάδας δείχνει πως στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη άνοδος. Κάτι στο οποίο αν βοηθήσει και ο ίδιος, θα έρθει ακόμα συντομότερα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ