ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Χωρίς Κανσέλο και Γουόκερ η Σίτι του Πεπ δεν νιώθει ο εαυτός της!

Η Σίτι πήρε τη νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως χωρίς τους βασικούς της μπακ η άμυνά της δεν την άφησε να τελειώσει την πρόκριση.

Χωρίς Κανσέλο και Γουόκερ η Σίτι του Πεπ δεν νιώθει ο εαυτός της!

Η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν το κορυφαίο ματς της φετινής σεζόν. Οι δύο ομάδες μας χάρισαν ένα παιχνίδι από εκείνα που μνημονεύονται για χρόνια. Το τελικό 4-3 πρόσφερε άπλετο θέαμα και άφησε ανοιχτούς τους λογαριασμούς ενόψει ρεβάνς. Η Σίτι πήρε τη νίκη και μαζί ένα μικρό προβάδισμα, όμως δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη από το τελικό σκορ. Οι «Πολίτες» είχαν περισσότερες ευκαιρίες αλλά δέχτηκαν εύκολα γκολ και γενικότερα δεν έπεισαν αμυντικά. Η απουσία των δύο βασικών πλάγιων μπακ της εξηγεί απόλυτα γιατί.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Άλλη ομάδα χωρίς εκείνους

Ο Κάιλ Γουόκερ και ο Ζοάο Κανσέλο είναι δύο παίκτες που ο Γκουαρντιόλα εμπιστεύεται τυφλά. Οι δυο τους αποτελούν βασικούς πυλώνες του παιχνιδιού της Σίτι, όχι μόνο φέτος, αλλά τα τελευταία χρόνια. Ειδικά από τότε που ο Πεπ αποφάσισε να μονιμοποιήσει τον Κανσέλο στα αριστερά προκειμένου να παίζουν μαζί στην εντεκάδα. Η απουσία τους από το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν θεωρητικά ένα μεγάλο πλήγμα για τη Σίτι. Κατά τη διάρκεια του αγώνα αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως. Οι «Πολίτες» μπορεί να πέταγαν φωτιές επιθετικά, όμως αμυντικά έμπαζαν.

Το μεγαλύτερό τους πρόβλημα ήταν προφανώς στις πτέρυγες. Εκεί που οι αλχημείες του Πεπ δεν κατάφεραν να καμουφλάρουν το κενό. Ο Καταλανός τεχνικός αποφάσισε να ξεκινήσει τον Στόουνς στα δεξιά της άμυνας, αλλά γρήγορα αναγκάστηκε να αλλάξει και πάλι τα πλάνα του. Ο τραυματισμός του Άγγλου έφερε τον Φερναντίνιο σε ρόλο δεξιού μπακ. Ο Βραζιλιάνος ως πραγματικός στρατιώτης της ομάδας, έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε για να βοηθήσει αλλά αναπόφευκτα εκτέθηκε από τον σούπερ φορμαρισμένο Βινίσιους.

Στη φάση του δεύτερου γκολ της Ρεάλ, ο 21χρονος εξτρέμ των «Μερέχνες» έστειλε για χόρτα τον αρχηγό της Σίτι και μετά από μια μαγική κούρσα κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Έντερσον. Πριν από αυτό όμως, είχε προηγηθεί ακόμη ένα γκολ της Ρεάλ στο οποίου φέρει ευθύνη μπακ της Σίτι. Από τα αριστερά αυτή τη φορά. Εκεί που εξαιτίας των απουσιών ξεκίνησε βασικός ο Ζιτσένκο.

Στο πρώτο γκολ της Ρεάλ ο Ουκρανός χάνει τον Μπενζεμά και του επιτρέπει να φτάσει πρώτος στη μπάλα. Ναι σίγουρα το τελείωμα του Γάλλου είναι παγκόσμιας κλάσης, όμως εκεί η δουλειά του μπακ είναι να μην τον αφήσει να έρθει σε επαφή με τη μπάλα. Από τη στιγμή που αυτό δεν συνέβη, αντίο. Τα δύο από τα συνολικά τρία γκολ που δέχτηκε η Σίτι προέρχονται από ολιγωρία των μπακ της. Θα συνέβαινε αυτό αν βρίσκονταν στο γήπεδο ο Γουόκερ και ο Κανσέλο; Δύσκολα.

Το ίδιο σημαντικοί με τους Άρνολντ και Ρόμπερτσον

Φυσικά η απουσία των δύο παικτών δεν φάνηκε μόνο στις δύο συγκεκριμένες φάσεις. Απλά αυτές είναι οι πιο χαρακτηριστικές καθώς κατέληξαν σε γκολ του αντιπάλου. Γενικότερα Κανσέλο και Γουόκερ είναι απαραίτητοι για αυτό που θέλει να παίξει ο Πεπ. Οι ρόλοι τους μέσα στο γήπεδο είναι συγκεκριμένοι και καθοριστικοί για τη λειτουργία της Σίτι. Η σημασία τους στο πλάνο του Γκουαρντιόλα είναι ανάλογης σημασίας με εκείνης των Άρνολντ και Ρόμπερτσον στο πλάνο του Κλοπ. Απλά το παιχνίδι των μπακ της Σίτι δεν είναι ανάλογα… σέξι με εκείνο των μπακ της Λίβερπουλ.

Αυτό ωστόσο δεν έχει την παραμικρή σημασία ως προς τις πολύτιμες λύσεις που προσφέρουν σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς του παιχνιδιού.  Ο τρόπος που ο Κανσέλο και ο Γουόκερ κινούνται μέσα στο χορτάρι είναι βγαλμένος από το ιδιοφυές ποδοσφαιρικό μυαλό του Πεπ. Τα καθήκοντά τους είναι κομμένα και ραμμένα για μια ομάδα που παίζει συνεχώς σε τόσο ψηλά μέτρα. Ο Γουόκερ είναι ο άνθρωπος που καλύπτει τους πάντες και τα πάντα.

Η εντυπωσιακή ταχύτητά του και ο δυναμισμός του, τον κάνει κακό μπελά για τους αντίπαλους επιθετικούς. Ο 31χρονος Άγγλος σκοράρει και δημιουργεί ελάχιστα, όμως ο Πεπ δεν θέλει από εκείνον ούτε γκολ ούτε ασίστ. Αυτό που θέλει είναι ένας καμικάζι έτοιμος να κόψει τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου σε περίπτωση που χαθεί η μπάλα μπροστά. Η Σίτι φορτώνει με πολλούς παίκτες τις αντίπαλες περιοχές και η παρουσία του Γουόκερ στα μετόπισθεν της επιτρέπει να νιώθει ασφαλής ώστε να το κάνει.

Ο Κανσέλο από την άλλη έχει έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο. Παίζοντας αριστερά με ανάποδο πόδι, μοιάζει περισσότερο με χαφ παρά με πλάγιο μπακ. Συγκλίνοντας προς το κέντρο, γίνεται ένας επιπλέον δημιουργός για την ομάδα του Γκουαρντιόλα. Με την ποιότητα και την τεχνική του μπαίνει δίπλα στους υπόλοιπούς του κέντρου και δημιουργεί συνεχώς υπεραριθμία. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης στην Ευρώπη που έστω να θυμίζει τον τρόπο παιχνιδιού του Κανσέλο. Με 4.052 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής είναι ο πρώτος στη σχετική λίστα όλου του ρόστερ των «Πολιτών». Σίγουρα όχι τυχαία.

Κρίσιμο να τους έχει στη ρεβάνς

Αν ο Γουόκερ και ο Κανσέλο ήταν παρόντες στην πρώτη αναμέτρηση, πιθανότατα η Σίτι θα ταξίδευε στο «Μπερναμπέου» με ένα καλύτερο σκορ στις αποσκευές της. Επειδή όμως με τα αν δεν γράφεται ιστορία, η ρεβάνς της Μαδρίτης θα τη βρει με προβάδισμα ενός γκολ. Όμως όπως όλα δείχνουν θα τη βρει και με τους δυο βασικούς της μπακ στη σύνθεσή της. Ο Κανσέλο θα είναι σίγουρα παρόν. Η απουσία του από το πρώτο παιχνίδι συνέβη λόγω καρτών και αφού εξέτισε την ποινή του, θα είναι κανονικά στη διάθεση του Πεπ. Στην περίπτωση του Γουόκερ υπάρχει ένας τραυματισμός στη μέση.

Ο Άγγλος δεξιός μπακ κουβαλάει ένα χτύπημα στον αστράγαλο από το παιχνίδι κόντρα στην Ατλέτικο και είναι εκτός δράσης από τότε. Υπάρχουν πιθανότητες να είναι διαθέσιμος στη ρεβάνς, όμως τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο. Ο Γκουαρντιόλα θέλει όσο τίποτα να έχει και τους δύο στη διάθεσή του σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Η Ρεάλ έχει αποδείξει άπειρες φορές ότι ξέρει πως να επιβιώνει και να προχωρά σε νοκ άουτ αναμετρήσεις του Champions League.

Από τη στιγμή που η Σίτι δεν κατάφερε να την «σκοτώσει» στο «Έτιχαντ» πρέπει να είναι έτοιμη για μεγάλη μάχη στο «Μπερναμπέου». Εκεί ο Μπενζεμά και η παρέα του θα σκυλιάσουν για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό και οι «Πολίτες» έχουν δείξει στο παρελθόν αδυναμία στη διαχείριση τόσο μεγάλων παιχνιδιών.

Ο Γουόκερ και ο Κανσέλο εκτός από εξαιρετικοί παίκτες, διαθέτουν και προσωπικότητα. Βρίσκονται χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο, είναι μαχητές και έχουν παίξει πολλά μεγάλα παιχνίδια στη ζωή τους. Μέσα σε μια έδρα που θα βράζει η παρουσία τους μοιάζει εξαιρετικά κρίσιμη. Οι ισορροπίες αυτού του ζευγαριού ήταν εξαρχής λεπτές και όπως φαίνεται όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Σε μια τόσο οριακή περίσταση θες μαζί σου όλα σου τα μεγάλα όπλα. Και ακριβώς αυτό είναι ο Γουόκερ και ο Κανσέλο για την Μάντσεστερ Σίτι και τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ