ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
O Αρτέτα κάλυψε τον Ράγια: «Τυχεροί που τον έχουμε! Έκανε μεγάλες επεμβάσεις!»
Αντιεπαγγελματίας Ντούμφρις, πικάρει με τον χειρότερο τρόπο τον Τεό Ερνάντες! (pic)
Άρσεναλ: Κατοστάρης ο Αρτέτα, πιο γρήγορος από τον Βενγκέρ
Η Μπάγερν έδωσε το σύνθημα ενόψει Ρεάλ: «Όλα στα κόκκινα!» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Μαλντίνι στέκεται για ακόμα μια φορά πιστός υπηρέτης της Μίλαν!

Συνήθως οι μεγάλες επιστροφές παικτών στις αγαπημένες τους ομάδες, έχουν περισσότερο συναισθηματικό κίνητρο, παρά πρακτικό. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα, όπου ένας θρύλος μιας Χ ομάδας, θέλησε να την βοηθήσει με την παρουσία του. Εγχείρημα το οποίο γύρισε μπούμερανγκ στον σύλλογο. Όχι όμως και αυτή του μυθικού Πάολο Μαλντίνι στην πολυαγαπημένη του Μίλαν. Ο Μαλντίνι […]

Ο Μαλντίνι στέκεται για ακόμα μια φορά πιστός υπηρέτης της Μίλαν!

Συνήθως οι μεγάλες επιστροφές παικτών στις αγαπημένες τους ομάδες, έχουν περισσότερο συναισθηματικό κίνητρο, παρά πρακτικό. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα, όπου ένας θρύλος μιας Χ ομάδας, θέλησε να την βοηθήσει με την παρουσία του. Εγχείρημα το οποίο γύρισε μπούμερανγκ στον σύλλογο. Όχι όμως και αυτή του μυθικού Πάολο Μαλντίνι στην πολυαγαπημένη του Μίλαν.

Ο Μαλντίνι γύρισε και έβαλε σε σειρά τη Μίλαν

Εδώ και μερικές ώρες, η Μίλαν έχει επιστρέψει ξανά εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Στην κορυφή. Έντεκα χρόνια μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν πάρα πολλά για μια ομάδα που είχε μάθει μόνο να νικά. Μια νοοτροπία που έλειπε από τον σύλλογο, ο οποίος αδυνατούσε να σηκώσει κεφάλι για πολλές σεζόν. Λίγο τα μέλη που στελέχωναν το προπονητικό σταφ, λίγο το εφιαλτικό πέρασμα των Κινέζων, οι «ροσονέρι» έχασαν την ταυτότητα τους.

Και ποιος ήταν καλύτερος αν βοηθήσει την ομάδα να βρει ξανά την ταυτότητά της από τον «Mr Μίλαν» τον ίδιο. Ίσως η σπουδαιότερη προσωπικότητα που έβγαλε ποτέ η ομάδα, ο Μαλντίνι επέστρεψε το 2018 σε ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξη, ενώ μήνες αργότερα ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή. Από την πρώτη στιγμή, οι επαφές του με τους  Ιβάν Γαζίδης, Φρέντερικ Μασσάρα και Τζέφρι Μονκαντά, για πιθανές βελτιώσεις στο ρόστερ. Μερικοί από τους παίκτες που αυτή τη στιγμή έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ήταν επιλογές του Μαλντίνι. Τεό Ερναντέζ, Ισμαέλ Μπενασέρ και Ραφαέλ Λεάο, είναι μερικοί από τους ποδοσφαιριστές που άλλαξαν ρότα στον σύλλογο του Μιλάνου. Οι περισσότεροι μάλιστα ήρθαν με σχετικά μικρό αντίτιμο, δεδομένης της αξίας που έχουν αποκτήσει πλέον.

Η σημαντικότερη κίνηση όμως, ήταν η στήριξη στον Στέφανο Πιόλι. Ο Ιταλός προπονητής δεν είχε πείσει τον Γαζίδη πως είναι η κατάλληλη επιλογή. Για αυτό και ο εκτελεστικός διευθυντής της Μίλαν, σκεφτόταν να τον αντικαταστήσει με τον Ραλφ Ράνγκνικ. Εκεί όμως ύψωσε ασπίδα προστασίας ο Μαλντίνι, ο οποίος έκανε ότι μπορούσε για να τον διατηρήσει στους «ροσονέρι». Απόφαση που τον δικαιώνει.

Οι προσωπικότητες που έλειπαν από το Μιλάνο

Στα 39 του, ο Ζλάταν αγωνιστικά μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα από τον μέσο 25χρονο. Με μια μυθική καριέρα στην πλάτη του, ο Σουηδός είναι μια κινούμενη… τροπαιοθήκη. Με την μεγαλύτερη εμπειρία από κάθε άλλο παίκτη στο Μιλάνο, ήταν ακριβώς αυτό που έλειπε από τον σύλλογο. Το mentallity του νικητή. Αυτός που ξέρει να κερδίζει και δεν θέλει να συμβιβαστεί με τίποτα άλλο. «Δεν θα φύγω από τη Μίλαν μέχρι να την δω και πάλι στην κορυφή» είχε πει πριν μερικά χρόνια ο Ίμπρα.

Στον αντίποδα, όποιος παίκτης ήθελε να αποχωρήσει, ήταν ελεύθερος να το κάνει. Χακάν Τσαλχάνογλου και Τζίτζι Ντοναρούμα, τα δύο μεγαλύτερα παραδείγματα. Υπήρξαν αμέτρητες προτάσεις επέκτασης συμβολαίου, με το αποτέλεσμα σε όλες τις διαδικασίες ανανέωσης να είναι παρόμοιο. Αποχωρήσεις που πόνεσαν, όμως έδειξαν και ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Κανένας πάνω από τη Μίλαν.

Ωστόσο, η  αποστολή του Μαλντίνι μόλις ξεκίνησε. Το πρώτο του Σκουντέτο ως μέλος της Μίλαν και όχι ως παίκτης, ξεκινά τον θρύλο του στην ομάδα σε νέο πόστο. Οι «ροσονέρι» κάθε χρονιά πρέπει να μάχονται για το πρωτάθλημα και την κορυφή, ακριβώς όπως έκανε και όταν ο ίδιος ήταν παίκτης της.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ