ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Premier League επιστρέφει ανανεωμένη και με μπόλικες αλλαγές!

Μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη της φετινής Premier League, ρίχνουμε μια μερική ματιά σε όσα μεσολάβησαν στα μεταγραφικά από το περσινό πρωτάθλημα.

Η Premier League επιστρέφει ανανεωμένη και με μπόλικες αλλαγές!

Το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, η Premier League επιστρέφει! Μια μέρα μας χωρίζει από την πρώτη σέντρα της νέας σεζόν, με την Άρσεναλ να ανοίγει και πάλι την αυλαία των 38 αγωνιστικών. Μια σεζόν που περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον, καθώς έχουν υπάρξει αρκετές αλλαγές που θα κάνουν την μάχη των 20 ομάδων ακόμα πιο εντυπωσιακή!

Πρωταθλήτρια μεταγραφών η Premier League από το… ημίχρονο!

Ένας μήνας ακόμα απομένει για την λήξη του καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού. Ωστόσο, νικητής υπάρχει ήδη, καθώς οι Αγγλικές ομάδες έχουν ξοδέψει μόνες τους περίπου όσα τα άλλα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα μαζί! Μετά από περίπου 1,3 δισ. ευρώ σε αφίξεις νέων παικτών, η ενίσχυση της Premier ήταν για ακόμα μια φορά εντυπωσιακή.

Οι «μεγάλοι» νικητές

Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στους «ισχυρούς» του Νησιού, τα βλέμματα πηγαίνουν φυσικά στα δύο νέα… κανόνια των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ απέκτησαν καθαρό επιθετικό, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να είναι το νέο υπερόπλο του Πεπ Γκουαρδιόλα. Μετά από 2 και κάτι σεζόν στη Ντόρτμουντ, ο Νορβηγός φορ θέλει να αποδείξει πως σκοράρει με ίδια άνεση και σε πιο… σκληρά πρωταθλήματα.

Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ έκανε δικό της με μεγάλη οικονομική υπέρβαση τον Ντάργουιν Νούνιεζ. Ο διάδοχος των Σουάρες και Καβάνι από την Ουρουγουάη, έφτασε στο αγγλικό λιμάνι για να πάρει φανέλα βασικού επιθετικού. Η μερική διάλυση της επιτυχημένης τριπλέτας των Μανέ-Σαλάχ-Φιρμίνο με τη φυγή του πρώτου, φέρνει αλλαγές στους «reds». Το πρώτο τεστ στο Community Shield ήταν πολύ καλό, καθώς ο νεαρός γκολτζής έδειξε αμέσως πως μπορεί να βοηθήσει.

Παράλληλα και οι υπόλοιποι του λεγόμενου «Big-6» έκαναν σημαντικές κινήσεις. Η Άρσεναλ έκανε δικό της τον Γκάμπριελ Ζεσούς, o οποίος εντυπωσίασε τους πάντες στην pre season, καταφέρνοντας να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής της νέας του ομάδα. Παράλληλα, οι Βιέιρα και Ζιντσένκο φέρνουν βάθος στο ρόστερ, ενώ οι Τέρνερ και Μαρκίνιος μπορεί να εξελιχθούν σε πολύτιμα γρανάζια.

Το αντίπαλο δέος του Βόρειου Λονδίνου, Τότεναμ, έκανε επίσης εξαιρετικές κινήσεις μετά την εξασφάλιση της 4ης θέσης. Ο Αντόνιο Κόντε είδε τους Μπισούμα, Ριτσάρλισον, Πέρισιτς, Φόρστερ και Σπενς να εντάσσονται στο ρόστερ. Κινήσεις που δείχνουν την διάθεση των «πετεινών» να δώσουν μάχες σε πολλά μέτωπα.

Τα ερωτηματικά

Τσέλσι και Γιουνάιτεντ έκαναν επίσης τις δικές τους μεταγραφές, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις. Οι «μπλε» έχασαν δύο από τους τρεις βασικούς στόπερ τους (Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ) χωρίς να πάρουν ούτε ευρώ. Και παρά την έλευση του Κουλιμπαλί, πιστεύω ότι έκαναν ένα μικρό βήμα προς τα πίσω. Ο Στέρλινγκ μπορεί επίσης να προστέθηκε στο ρόστερ, ωστόσο δεν γνωρίζω κατά πόσο θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει άμεσα βασικός.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος, κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει από τη  Γιουνάιτεντ φέτος. Ο  Τεν Χααγκ μπορεί να μετακόμισε στο «Ολντ Τράφορντ» για να βάλει μια τάξη στο… χάλι, όμως υπάρχουν αμέτρητα προβλήματα. Η απειθαρχία του Κριστιάνο Ρονάλντο δημιουργεί ρωγμές στον πάγκο, πριν καλά-καλά βρεθεί σε κάποιο επίσημο παιχνίδι! Επίσης, οι μεταγραφές του αφήνουν αρκετά ερωτηματικά, τόσο από άποψη κόστους, όσο και από τις θέσεις που επέλεξε να ενισχύσει.

Σίγουρα ο Κρίστιαν Έρικσεν είναι η πιο υψηλού προφίλ μεταγραφή μέχρι στιγμής. Ο Δανός δείχνει πιο ικανός και ορεξάτος από ποτέ. Ωστόσο αγωνίζεται στη θέση του υπάρχει ήδη ο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος είναι ένας από τους λίγους που έδειχναν να προσπαθούν στην κάκιστη περσινή σεζόν της Γιουνάιτεντ.

Ο Ταϊρέλ Μαλάσια πρόκειται για μια μεταγραφή με την υπογραφή του Ολλανδού τεχνικού, έχοντας δει αρκετά παιχνίδια του στην Eredivisie. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα βρισκόταν μάλλον στο δεξί  άκρο της άμυνας, όχι το αριστερό. Θέση που ο 22χρονος δεν μπορεί να καλύψει.

Τέλος, η ακριβότερη κίνηση των «κόκκινων διαβόλων», ο Λισάντρο Μαρτίνες. Ίσως 60 εκατ. ευρώ είναι πολλά για έναν παίκτη, από την στιγμή που είναι…. αβέβαιο που θα παίξει. Κόφτης, σέντερ μπακ ή αριστερό μπακ; Κανείς δεν ξέρει. Ίσως λίγο από όλα, εκεί όμως που υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα (στόπερ), το ύψος του Αργεντίνου (1,75 μ.)  δεν είναι σίγουρο ότι θα τον βοηθήσει στο σκληρό και δυναμικό πρωτάθλημα της Premier.

Άξιοι αναφοράς

Δεν έκαναν όμως μόνο οι ισχυροί καλές μεταγραφές. Στους «best of the rest» θα έβαζα σίγουρα Γουέστ Χαμ, Λιντς και Άστον Βίλα. Τα «σφυριά», παρότι έχασαν τελικά το εισιτήριο του Europa League για τη νέα σεζόν και θα βρεθούν στο Conference League, συνέχισαν να κάνουν σωστές κινήσεις. Αρχικά, οι άκρως κομβικοί για τη λειτουργία της ομάδας Ράις και Μπόουεν, παρέμειναν στο Λονδίνο. Στη συνέχεια, ο εξαιρετικός σκόρερ της Σασουόλο, Τζιανλούκα Σκαμάκα, πλέον θα αγωνίζεται στο Ολυμπιακό Στάδιο. Νέος στη Γουέστ Χαμ θα είναι και ο Μαροκινός στόπερ, Ναγίφ Αγκέρντ, όπως επίσης και ο κεντρικός μέσος, Φλιν Ντάουνς.

Έξυπνες κινήσεις έκανε και ο Στίβεν Τζέραρντ με την Άστον Βίλα, στοχεύοντας στην πρώτη δεκάδα για τη νέα χρονιά. Αρχικά κρατώντας σε μόνιμη βάση των αναγεννημένο Φελίπε Κουτίνιο και στη συνέχεια προσθέτοντας μερικούς ακόμα παίκτες. Πρώτος από όλους ο Ντιέγκο Κάρλος της Σεβίλλης, ο οποίος θα αναλάβει ρόλο ηγέτη στα στόπερ. Αριστερά του θα βρίσκεται και ο Λούντβιχ Αγκούστινσον (επίσης από τη Σεβίλλη), ενώ ο Μπουμπακάρ Καμαρά είναι το «κελεπούρι» που αποκτήθηκε χωρίς κόστος. Ο κόφτης της Μαρσέιγ βρέθηκε στα ραντάρ πολλών μεγάλων συλλόγων, τελικά όμως επέλεξε το πρότζεκτ του Τζέραρντ. Όχι και άδικα, καθώς ο Άγγλος δείχνει πως ετοιμάζει κάτι πολύ καλό στους «χωριάτες».

Μπορεί η επιλογή της Λιντς στη σχετική λίστα να εκπλήσσει πολλούς, όμως θεωρώ πως κατάφερε να καλύψει τις μεγάλες τις αποχωρήσεις. Ραφίνια και Φίλιπς ήταν σίγουρα δύο από τα κορυφαία γρανάζια των «παγωνιών». Τα πολλά χρήματα που έφεραν στα ταμεία έπεσαν άμεσα στην αγορά, κλείνοντας εξαιρετικά deals. Ο Άαρονσον αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα δημιουργού, ενώ ο εκρηκτικός Σινιστέρα είναι ο αντί-Ραφίνια. Άνταμς και Ρόκα θα συμπληρώσουν το κενό του Φίλιπς, ενώ ο Κρίστενσεν αναλαμβάνει καθήκοντα βασικού δεξιού μπακ. Η προσπάθεια για υπέρβαση με τον Ντε Κατελάερε δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο Βέλγος επέλεξε τελικά  τη Μίλαν.

Ρίξτε ένα βλέφαρο: Σαουθάμπτον, Νιουκάστλ και Μπρέντφορντ.

Μεγάλες χαμένες: Λέστερ, Μπράιτον

Αρκετά ενδεχόμενα ανοικτά με σενάρια βγαλμένα από Premier

Λίγες ώρες απομένουν πλέον για τη στιγμή που οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν με ανυπομονησία. Στο νέο μοίρασμα της τράπουλας, κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει. Προσωπικά δεν θεωρώ πως θα δούμε τις Λίβερπουλ και Σίτι να αγωνίζονται στο περσινό  εξωφρενικό τέμπο. Η μια έχει να αναπληρώσει τακτικά τον Μανέ, ενώ η άλλη να προσαρμόσει την τακτική της με έναν διαφορετικού τύπου κυνηγό.

Οι δύο αντίπαλοι του Βόρειου Λονδίνου με κάνουν να αναρωτιέμαι αν μπορούν να κάνουν ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά. Ειδικά η Τότεναμ φαίνεται πως έχει καταλάβει πλήρως τι μπορεί να κάνει ο Κόντε και ο Παρατίτσι όταν έχουν ευχέρεια κινήσεων. Και η Άρσεναλ όμως μπαίνει στην τρίτη γεμάτη σεζόν του Αρτέτα, ο οποίος έχει περάσει τη δική του νοοτροπία στον σύλλογο. Τα πιτσιρίκια των «κανονιέρηδων» δεν είναι πλέον τόσο μικρά και δείχνουν έτοιμα να απογειωθούν.

Κλείνοντας, έχω πολλές επιφυλάξεις για τη Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι. Η πρώτη με νέο προπονητή και ένα δυσαρεστημένο σύνολο, πρέπει να μάθει να κάνει άλματα πάρα πολύ γρήγορα. Και οι «μπλε» όμως δεν δείχνουν να βρίσκονται σε καλό μονοπάτι. Η πτωτική πορεία τους πέρσι δημιούργησε ανησυχίες, οι οποίες με τις φετινές αποχωρήσεις έγιναν ακόμα μεγαλύτερες. Η μέτρια εικόνα της ομάδας επίσης στην προετοιμασία, δεν κάνει τους φιλάθλους της να ανυπομονούν για τη νέα χρονιά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ