ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η Γιουνάιτεντ κατάλαβε ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνει νικήτρια!

Μετά τον εφιάλτη των πρώτων δύο αγωνιστικών, η Γιουνάιτεντ μετράει τέσσερα σερί τρίποντα και έχει αντιστρέψει εντελώς το εις βάρος της κλίμα.

Η Γιουνάιτεντ κατάλαβε ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνει νικήτρια!

Ο Τεν Χαγκ ήρθε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την ταυτότητα ενός προπονητή που παίζει επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Ο δικός του Άγιαξ είχε πάντα αυτές τις αρχές στο παιχνίδι του όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος. Ο κόσμος και η διοίκηση της ομάδας περιμένουν από εκείνον μια ομάδα ελκυστική και κυρίαρχη, μόνο που προς στιγμήν αυτό είναι απλά αδύνατο. Μετά την τραγική και αφελή εικόνα των «Κόκκινων Διαβόλων» κόντρα σε Μπράιτον και Μπρέντφορντ, ο Ολλανδός άλλαξε ρότα. Συνειδητοποίησε ότι για την ομάδα του αυτό που προέχει είναι οι νίκες. Με κάθε κόστος και με οποιαδήποτε εικόνα. Κάπως έτσι παρουσίασε μια απόλυτα ρεαλίστρια Γιουνάιτεντ που δεν την ενδιαφέρει να παίξει μπαλάρα, αλλά να κερδίσει. Και αυτό ακριβώς κάνει.

Κάνε Like στη νέα σελίδα μας στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Στιγμιαίες εκλάμψεις, προσωπική ποιότητα και άμυνα που δαγκώνει

Λίγες βδομάδες μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση και τη ντροπιαστική ήττα απέναντι στη Μπρέντφορντ, τίποτα δεν είναι ίδιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η τοξικότητα έδωσε τη θέση της σε μια συγκρατημένη αισιοδοξία και από τον πάτο της βαθμολογίας, η ομάδα αναρριχήθηκε γρήγορα στην τρίτη θέση. Για να συμβεί αυτό βέβαια χρειάστηκε ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων που μόνο εύκολοι δεν ήταν. Η Γιουνάιτεντ κέρδισε στην έδρα της Λίβερπουλ και Άρσεναλ και πήρε διπλά στις έδρες των Λέστερ και Σαουθάμπτον

Αν μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές κάποιος έκανε αυτή την πρόβλεψη, θα γέλαγαν μαζί του. Παρόλα αυτά η ομάδα του Τεν Χαγκ τα κατάφερε χωρίς καν να έχει καλύτερη εικόνα από τους αντιπάλους της. Τα μοναδικά διαστήματα που κυριάρχησε ήταν το πρώτο ημίχρονο με τη Λίβερπουλ και το τελευταίο εικοσάλεπτα απέναντι στην Άρσεναλ. Οι εκτός έδρας νίκες με Σαουθάμπτον και Λέστερ ήρθαν με αίμα και σίγουρα χωρίς καλό ποδόσφαιρο. Έχει σημασία; Απολύτως καμία.

Η Γιουνάιτεντ πήρε αυτά που χρειαζόταν περισσότερο. Νίκες, βαθμούς και ψυχολογία. Πώς το πέτυχε; Με στιγμιαίες ομαδικές εκλάμψεις, όπως οι συνδυασμοί που έβγαλε στα γκολ του Μπρούνο με τη Σαουθάμπτον και του Σάντσο με τη Λέστερ. Τα γκολ αυτά είναι μια εικόνα από το μέλλον για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Τεν Χαγκ και που ήδη βλέπουμε σε περιορισμένες φάσεις. Φυσικά οι νίκες δεν θα έρχονταν και χωρίς την προσωπική ποιότητα κάποιων παικτών.

Φερνάντες, Σάντσο, Ράσφορντ και φυσικά ο νεοαφιχθείς Άντονι, είναι παίκτες κλάσης και αρκεί μια στιγμή για να βάλουν τη σφραγίδα τους στο ματς. Παρόλα αυτά, οι δύο που σημάδεψαν όσο κανείς αυτό το πολύτιμο νικηφόρο σερί, είναι οι Βαράν και Μαρτίνεζ. Ο Γάλλος και ο Αργεντίνος έχουν σχηματίσει ένα εκπληκτικό δίδυμο στα στόπερ που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται σημείο αναφοράς για την ομάδα του Τεν Χαγκ.

Είναι δίκαιος και δικαιώνεται

Αν κάτι έχουμε δει από τον Τεν Χαγκ στο ξεκίνημά του στην Αγγλία, είναι ότι διαθέτει χαρακτήρα. Δεν βλέπει ονόματα. Επιλέγει πάντα εκείνους που θεωρεί πιο έτοιμους να εξυπηρετήσουν το πλάνο του και είναι δίκαιος με τους ποδοσφαιριστές του. Ο Κριστιάνο μένει στον πάγκο απόλυτα δίκαια. O Πορτογάλος σούπερ σταρ έχασε σχεδόν όλη την προετοιμασία για προσωπικούς λόγους. Στα 38 του είναι αναπόφευκτα επηρεασμένος από την πάροδο του χρόνου και το να ξεκινούσε βασικός από την αρχή θα ήταν ποδοσφαιρικά παράλογο.

Ο Κριστιάνο παίρνει λεπτά σε κάθε ματς και όσο περνάει ο καιρός θα έχει όλο και πιο ουσιαστικό ρόλο. Αρκεί βέβαια να μπορεί να προσφέρει αυτά που θέλει ο Τεν Χαγκ. Μέχρι ο τότε ο Ράσφορντ κερδίζει με το σπαθί του κάθε δευτερόλεπτο στην κορυφή της επίθεσης και ο Μαρσιάλ περιμένει την ευκαιρία του μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό. Βέβαια ο Πορτογάλος δεν είναι η μονή ηχηρή απουσία από την εντεκάδα της Γιουνάιτεντ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στον πάγκο βρίσκεται καθηλωμένος και ο αρχηγός Χάρι Μαγκουάιρ. Ο πιο ακριβός αμυντικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου ξεκίνησε βασικός στα πρώτα δύο ματς της σεζόν και συνέχισε σε ανάλογα τραγικά στάνταρ με πέρυσι. Ο Τεν Χαγκ αμέσως τον πέρασε στον πάγκο και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει πανηγυρικά. Με τις εμφανίσεις του δίδυμου Βαράν-Μαρτίνεζ, ο Άγγλος θα πρέπει να αρκεστεί στο ρόλο του τρίτου στόπερ. Δίκαιο και αυτό.

Εκτός από ηχηρές απουσίες υπάρχουν και ηχηρές παρουσίες, όπως αυτή του Σκοτ ΜακΤόμινεϊ. Μετά την άφιξη του Κασεμίρο όλοι θεώρησαν πως ο Σκωτσέζος θα περνούσε στον πάγκο. Παρόλα αυτά ο ΜακΤόμινεϊ ήταν από τους πλέον κομβικούς παίκτες σε αυτό το νικηφόρο σερί των τεσσάρων αγώνων και κράτησε τη θέση του στην εντεκάδα. Ο Κασεμίρο λογικά θα του πάρει τη θέση, όμως προς το παρόν πρέπει να περιμένει και να βοηθά ερχόμενος από τον πάγκο.

Θα ομορφύνει μέσα από τις νίκες

Φυσικά το καλό ποδόσφαιρο παραμένει ζητούμενο για τη Γιουνάιτεντ και για αυτό οι νίκες είναι προαπαιτούμενο. Μόνο έτσι μπορεί μια ομάδα να πιστέψει στον εαυτό της και να πατήσει γερά στα πόδια της. Θυμίζουμε ότι μόλις πέρυσι οι «Κόκκινοι Διάβολοι» μπήκαν στη σεζόν με φιλοδοξίες που έφταναν μέχρι και το πρωτάθλημα. Είχαν τερματίσει δεύτεροι τη προηγούμενη χρονιά και είχαν προσθέσει στο ρόστερ τους παίκτες όπως ο Σάντσο, ο Βαράν και ο Κριστιάνο.

Τελικά αυτό που είδαμε ήταν μια ομάδα που δεν έκανε τίποτα σωστά, έπαιξε άσχημα και φυσικά απέτυχε. Ο Τεν Χαγκ ανέλαβε ένα σύνολο που έπρεπε να το χτίσει από το μηδέν. Όσο νικάει δίνει στην ομάδα του χρόνο και ηρεμία να αναπτυχτεί, να βελτιωθεί και πάνω απ’ όλα να αποκτήσει σταθερές. Είναι δεδομένο πως στο ρόστερ υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Ο Ολλανδός ψάχνει συνέχεια και σταδιακά δημιουργεί σημεία αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας του.

Είπαμε πριν για το δίδυμο Βαράν-Μαρτίνεζ, να πούμε τώρα και για τον συγκλονιστικό Κρίστιαν Έρικσεν. Ο Δανός ήρθε σαν στοίχημα, όμως σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύει ότι παραμένει παίκτης διαφοράς στο κορυφαίο επίπεδο. Ο ρόλος του είναι κομβικός, καθώς αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε κέντρο και επίθεση. Η Γιουνάιτεντ βρήκε επιτέλους έναν παίκτη που θα απελευθερώσει τον Μπρούνο και που τόσο της έλειψε πέρυσι.  Όταν ενσωματωθεί πλήρως και ο Κασεμίρο το κέντρο της αναμένεται να αλλάξει εντελώς επίπεδο.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και στην επίθεση. Ράσφορντ και Σάντσο βρίσκουν γκολ και κερδίζουν αυτοπεποίθηση που πέρυσι δεν είχαν ούτε για δείγμα. Ο Άντονι μπήκε με το καλημέρα στην εντεκάδα, σκόραρε στο ντεμπούτο του και έδειξε στο «Ολντ Τράφορντ» ότι μπορεί να περιμένει πολλά από εκείνον. Η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ χρειάζεται χρόνο για να ομορφύνει. Όσο έρχονται νίκες, θα κερδίζει όλο και περισσότερο τέτοιον.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ