ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
O Αρτέτα κάλυψε τον Ράγια: «Τυχεροί που τον έχουμε! Έκανε μεγάλες επεμβάσεις!»
Αντιεπαγγελματίας Ντούμφρις, πικάρει με τον χειρότερο τρόπο τον Τεό Ερνάντες! (pic)
Άρσεναλ: Κατοστάρης ο Αρτέτα, πιο γρήγορος από τον Βενγκέρ
Η Μπάγερν έδωσε το σύνθημα ενόψει Ρεάλ: «Όλα στα κόκκινα!» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Κριστιάνο Ρονάλντο: Από σούπερ σταρ, έγινε το «μαύρο πρόβατο» και στην Πορτογαλία!

Πώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο θεωρείται πλέον παρείσακτος στην Εθνική Πορτογαλίας. Τα λάθη του, αλλά και οι αδικίες προς το πρόσωπό του.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Από σούπερ σταρ, έγινε το «μαύρο πρόβατο» και στην Πορτογαλία!

Ανάμεικτα συναισθήματα έζησαν εκατομμύρια Πορτογάλοι στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι της Εθνικής τους ομάδας ενάντια στην Ελβετία. Η πρόκριση στους προημιτελικούς του Mundial ήρθε με πολύ εμφατικό τρόπο (6-1). Ωστόσο, το να βλέπουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε έναν δικό του κόσμο, δίχως να πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του, ήταν αποκαρδιωτικό. Τους χάλασε τη γιορτή αν μη τι άλλο. Μιλάμε για τους απανταχού Πορτογάλους οι οποίοι λατρεύουν τον Ρονάλντο. Και ειδικά για όσους ήταν στο γήπεδο και φώναζαν ρυθμικά το όνομά του, για να τον ακούσει ο Φερνάντο Σάντος και να τον ρίξει στο χορτάρι.

Ο προπονητής των Ίβηρων επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον εθνικό σούπερ σταρ της χώρας του. Τον άνθρωπο που έχει οδηγήσει την εθνική Πορτογαλίας στις επιτυχίες, τόσο του Euro 2016 όσο και του Νations League το 2019. Βέβαια, από άποψη προπονητικής, έκανε πολύ καλά να βάλει τον Γκονζάλο Ράμος. Ο 21χρονος φορ της Μπενφίκα σκόραρε τρία γκολ κόντρα στους Ελβετούς. Το πρώτο και μοναδικό ως τώρα χατ-τρικ της διοργάνωσης του Κατάρ.

Θυμηθείτε τη μεγάλη νίκη της Πορτογαλίας




Χωρίς Κριστιάνο, η Πορτογαλία ήταν… ελεύθερη!

Στο χθεσινό ματς είδαμε μια Πορτογαλία η οποία έπαιξε καταπληκτικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ήταν χάρμα ιδέσθαι, ένας πολύ καλός λόγος για τον καθένα να ξεκουραστεί από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και να απολαύσει ποδόσφαιρο. Οι Πορτογάλοι διεθνείς αγωνίστηκαν απελευθερωμένα, δίχως άγχος. Με το παιχνίδι τους να αντικατοπτρίζεται στο χορτάρι, φανέρωσαν όλες τις αρετές που διαθέτουν. Μια ομάδα με τα όλα της. Μόλις όμως μπήκε ως αλλαγή ο Κριστιάνο Ρονάλντο, η Πορτογαλία βάρεσε… κόφτες. Κατέβασε πολλές ταχύτητες απότομα. Σαν να ξενέρωσαν που είδαν τον Ρονάλντο να φορά το περιβραχιόνιο (του το έδωσε ο Πέπε) και να μπαίνει μέσα.

Με το σκορ στο 5-1 βέβαια, θα μπορούσε κανείς να πει πως ήταν ώρα να πέσουν οι ρυθμοί μιας και ο στόχος είχε επιτευχθεί. Αλλά, γιατί δεν συνέβη αυτό στο 4-1 π.χ.; Σηκώνει πάρα πολλή κουβέντα όλο αυτό που συμβαίνει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο ίδιος δεν είναι χαζός. Έχει καταλάβει πως το κλίμα δεν τον σηκώνει. Από μόνο του το ποδόσφαιρο τον… διώχνει. Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά σε ένα σημείο ίσως να αδικείται. Τόσα έχει κάνει επί σειρά ετών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στην Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας που πριν από αυτόν, είχε ως σούπερ σταρ τους Φίγκο και Εουσέμπιο.




Κάνε LIKE στη νέα σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Μόλις μπήκε στο ματς ο Ρονάλντο, το γήπεδο «σείστηκε». Οι Πορτογάλοι ήθελαν τον μεγάλο αστέρα της εθνικής τους να σκοράρει κι αυτός μπαίνοντας στο πάρτι. Αλλά, αυτό δεν συνέβη ποτέ, για συγκεκριμένους λόγους. Αφενός ένα τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Καλά ως εδώ. Αφετέρου, οι συμπαίκτες του δεν τον έψαχναν, δεν του έδιναν σωστά την μπάλα. Ηθελημένα ή όχι, αυτό είναι το γεγονός. Με αποτέλεσμα ο ίδιος να ξενερώσει στο τέλος και να αποχωρήσει προς τα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα, την ώρα που οι συμπαίκτες του πανηγύριζαν μια μεγαλειώδη πρόκριση.

Αυτό που ήθελε ο κόσμος ήταν αντιστρόφως ανάλογο με αυτό που θέλησαν οι συμπαίκτες του. Αυτοί τον ζουν καθημερινά και ίσως να έχουν τους λόγους τους που του συμπεριφέρονται έτσι. Γιατί όμως να έχουν αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε έναν «υπερπαίκτη» που θα μνημονεύεται για πάρα πολλά χρόνια;

Ο τεράστιος εγωισμός του τον «σκοτώνει» ποδοσφαιρικά

Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα είναι πως ο Ρονάλντο περισσότερο από ποτέ έχει βάλει το εγώ του πάνω από οποιαδήποτε ομάδα. Δυστυχώς δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που ήταν πριν μια δεκαετία. Στα 37 του, όση γυμναστική και να κάνει, το σώμα του δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Όχι πως ακόμα και τώρα ο Ρονάλντο είναι κακός παίκτης. Αλλά, δεν είναι αυτός που ήταν παλιά και αυτό πρέπει να το καταλάβει.

Ο ίδιος είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό υπαίτιος για το άσχημο κλίμα που επικρατεί γύρω του. Από το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε για τα καλά να κατρακυλά η κατάσταση. Ο ατζέντης του, Ζόρζε Μέντες, κίνησε γη και ουρανό για να του βρει ομάδα που να αγωνίζεται στο Champions League. Δεν ήθελε επ’ ουδενί να παίξει στο Europa League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εν τέλει, (ξ)έμεινε στο «Ολντ Τράφορντ» για να τσακώνεται κάθε λίγο και λιγάκι με τον Έρικ Τεν Χαγκ.




Τελικά, ήρθε η οριστική ρήξη του με τον σύλλογο όπου μεγαλούργησε γενικά. Για να γίνει ο μοναδικός παίκτης του Mundial που να μην ανήκει σε κάποιον σύλλογο! Αυτό έφερε δυσαρέσκεια στους συμπαίκτες του στην Πορτογαλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πριν ξεκινήσει η διοργάνωση, ο αμήχανος χαιρετισμός του με τον Μπρούνο Φερνάντες.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τη μετριότητα. Δούλευε καθημερινά, όπως και κάνει, για να είναι πάντοτε στην κορυφή. Όσο κρατήσει αυτό. Αλλά, μάλλον ήρθε η στιγμή που θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του. Ειδάλλως, θα προβεί σε ενέργειες που δεν θα τον τιμούν καθόλου και θα χαλάσει την εικόνα που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια. Και εν τέλει θα αναγκαστεί ακόμα και να σταματήσει το ποδόσφαιρο σύντομα. Φανταστείτε φερειπείν να σηκώσει το Mundial η Πορτογαλία και ο Κριστιάνο να μην το ζήσει όπως θέλει, παίρνοντας απλώς το μετάλλιό του και να φύγει για τα αποδυτήρια…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ