ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Τα επτά θαύματα της μυθικής Σεβίλλης στο Europa League! (pics)

Η άχαστη Σεβίλλη, η μυθική ισπανική ομάδα έχει κάνει διοργάνωσή της το Europa League παίρνοντας και το 7ο στη Βουδαπέστη!

Τα επτά θαύματα της μυθικής Σεβίλλης στο Europa League! (pics)

Το Europa League έχει μια δική του ομάδα-μύθο, τη Σεβίλλη, η οποία έκανε και πάλι το θαύμα της στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης το βράδυ της Τετάρτης 31/5. Παρότι βρέθηκε να χάνει στον τελικό από τη Ρόμα, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ ήταν αυτή που πανηγύρισε στη διαδικασία των πέναλτι με 4-1 (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) και για 7η φορά στην ιστορία της κατέκτησε το τρόπαιο. Είναι κλισέ πλέον το «Sevilla League», αλλά με αυτά που βλέπουμε στο χορτάρι, η Σεβίλλη δικαιωματικά καυχιέται γι’ αυτή την κατάσταση!

Απόλυτος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο τερματοφύλακάς της, ο Μπόνο. Όπως και στο περασμένο Mundial, o Mαροκινός ήταν καταλυτικός παράγοντας της ομάδας του. Απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μαντσίνι και Ιμπάνιες. Οι Ανδαλουσιανοί με 6 τρόπαια πριν τον χθεσινό τελικό στη διοργάνωση (Κύπελλο UEFA/Europa League), σε ισάριθμους τελικούς που συμμετείχαν (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020), κατάφεραν να «γράψουν» το 7Χ7 το 2023. Είναι άχαστοι και κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να σταματήσουν! Είναι απίστευτο αυτό που έχει καταφέρει η ομάδα της Σεβίλλης. Έχει άστρο στο Europa League όπως και να το κάνουμε, απλώς ξέρει πώς να κατακτά αυτή τη διοργάνωση! ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ!

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Οι έξι προηγούμενοι τίτλοι Κυπελλούχου Ευρώπης της Σεβίλλης

Η ισπανική ομάδα έχει κατορθώσει να κερδίζει στον τελικό του Europa League οποτεδήποτε. Από καταβολής του και από τότε που ονομαζόταν Κύπελλο UEFA (σ.σ. ωραίες εποχές…). Πάμε σε αυτό το σημείο να θυμηθούμε τα κατορθώματα της Σεβίλλης στις έξι προηγούμενες φορές που βρέθηκε στον τελικό της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

1) 2006: Σεβίλλη – Μίντλεσμπρο 4-0

Η αρχή της σεβιγιάνικης κυριαρχίας ξεκίνησε 17 χρόνια πριν στο «Φίλιπς Στάντιον» της Αϊντχόφεν. Εκεί που η σπουδαία ομάδα του Χουάντε Ράμος ήταν σαρωτική απέναντι στην αγγλική ομάδα. Με δυο γκολ του Έντσο Μαρέσκα (σ.σ. που είχε πέρασμα από τον Ολυμπιακό), ένα του Λουίς Φαμπιάνο κι άλλο ένα του Φεντερίκ Κανουτέ σήκωσε το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο. Η Μίντλεσμπρο να σημειώσουμε πως είχε ξεκινήσει την πορεία της προς τον τελικό αποκλείοντας στα προκριματικά την Ξάνθη. UEFA Europa League on Twitter: "🏆 S E V I L L A 🏆 #OTD in 2006, @SevillaFC won their first UEFA Cup/UEL, beating Middlesbrough 4-0 in the final 👏 #UEL | #FlashbackFriday https://t.co/hzKXTfNx4J" / Twitter

2) 2007: Εσπανιόλ – Σεβίλλη 2-2 (1-3 στα πέναλτι)

Έναν χρόνο αργότερα στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης ξανά ο Χουάντε Ράμος οδήγησε τη Σεβίλλη στην κατάκτηση του τροπαίου. Αυτή τη φορά στα πέναλτι (όπως και άλλες δυο φορές μετέπειτα) κόντρα στη μαχητική Εσπανιόλ. Ο Αντριάνο άνοιξε το σκορ για τους Σεβιγιάνους, με τον Άλμπερτ Ριέρα να ισοφαρίζει, με το 1-1 να μένει μέχρι το 90′. Στο 105′ ο Κανουτέ έδωσε προβάδισμα ξανά στην ομάδα του, ενώ δέκα λεπτά μετά ο Ζόνατας ισοφάρισε σε 2-2. Στα πέναλτι ο αδικοχαμένος, Αντόνιο Πουέρτα, σκόραρε το 3-1 για να αποκρούσει ο Πάλοπ την εκτέλεση του Τορεχόν… Να σημειώσουμε πως ξανά μια ελληνική ομάδα είναι κάπου «χωμένη». Μιας και η Σεβίλλη είχε αποκλείσει τον Ατρόμητο στα προκριματικά! Las seis tandas de penaltis de las finales | UEFA Europa League | UEFA.com

Το τριπλό σερί της Σεβίλλης με τον Ουνάι Έμερι

3) 2014: Σεβίλλη – Μπενφίκα 0-0 (4-2 στα πέναλτι)

Κι εδώ υπάρχει ελληνικό χρώμα στην πορεία μιας φιναλίστ. Ξεκινάμε από αυτό, λέγοντας πως η Μπενφίκα είχε παίξει με τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League, από όπου αποκλείστηκε στην ισοβαθμία με τους Πειραιώτες που ήταν καλύτεροι στα μεταξύ τους παιχνίδια (σ.σ. 10 βαθμοί, 1-1 στο «Ντα Λουζ», 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην μυθική εμφάνιση του Ρομπέρτο…)

Ο τελικός του Τορίνο πέρασε στην ιστορία για το λιγοστό θέαμα που προσέφερε. Η… καταραμένη Μπενφίκα δεν μπόρεσε να κατακτήσει το τρόπαιο ούτε το 2014, χάνοντας με 4-2 στα πέναλτι από τη Σεβίλλη που κατέκτησε το πρώτο Europa League από καταβολής του. Την προηγούμενη χρονιά είχε ηττηθεί από την Τσέλσι στο Άμστερνταμ με 2-1 από το γκολ του Ιβάνοβιτς στα τελευταία λεπτά. UEFA EUROPA LEAGUE: SEVILLA – SL BENFICA (0-0) | Sevilla F.C.

4) 2015: Ντνίπρο – Σεβίλλη 2-3

Ένας φανταστικός τελικός διεξήχθη στη Βαρσοβία, με την τρελή πορεία της Ντνίπρο Ντιπροπετρόφσκ να μην συνοδεύεται από τρόπαιο. Η ουκρανική ομάδα παρουσίασε πάρα πολύ καλό πρόσωπο εκείνη τη σεζόν, αποκλείοντας μεταξύ άλλων τον Ολυμπιακό στη φάση των «32» της διοργάνωσης. Η φοβερή Σεβίλλη του Ουνάι Έμερι κατέκτησε το τέταρτο τρόπαιο και δεύτερο σερί του τότε προπονητή της. Ο Κάλινιτς άνοιξε το σκορ για την Ντνίπρο, με τους Κριχόβιακ και Μπάκα να κάνουν την ανατροπή. Ο Ροτάν στο 44′ έκανε το 2-2, ενώ στο 73′ ξανά ο Κάρλος Μπάκα σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Carlos Bacca: From bus conductor's assistant to two-time Europa League  winner - Eurosport

5) 2016: Λίβερπουλ – Σεβίλλη 1-3

Κι όμως εδώ δεν έχουμε ελληνική εμπλοκή σε κάποια πορεία. Έχουμε όμως να πούμε πως η Σεβίλλη του Έμερι έφτασε σε τρίτο σερί Europa League νικώντας τη Λίβερπουλ στη Βασιλεία. Μια Λίβερπουλ που φανέρωνε πως οδεύει ξανά στις δόξες του παρελθόντος με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της. Ποιος ξεχνά την επική ανατροπή επί της Ντόρτμουντ στα προημιτελικά (1-1 στη Γερμανία, 4-3 η ρεβάνς στο «Άνφιλντ»). Η Σεβίλλη όμως είχε για τα καλά το «know how» και παρότι βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ όπως και την περασμένη σεζόν, βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει τα πράγματα. Ο Στάριτζ έκανε το 1-0, αλλά οι Γκαμεϊρό με ένα και Κόκε με δυο γκολ ολοκλήρωσαν το come back των Ισπανών. Sevilla beats Liverpool in Europa League final | CNN

6) 2020: Σεβίλλη – Ίντερ 3-2

Τέλη καλοκαιριού φτάσαμε για να τελειώσουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις ελέω covid-19. Στις 21 Αυγούστου στην Κολωνία η Σεβίλλη με τον Λοπετέγκι στον πάγκο της σήκωσε το έκτο Europa League στην ιστορία της. Η εξαιρετική Ίντερ του Αντόνιο Κόντε τότε στάθηκε επάξια, αλλά όχι αρκετά για να σταματήσει τη φοβερή ομάδα της Ανδαλουσίας. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι μια κυπριακή ομάδα βρέθηκε στον δρόμο των Ισπανών, ο ΑΠΟΕΛ, στους ομίλους, ο οποίος πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τα νοκ άουτ.

Για μια ακόμη φορά βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο κατάφερε στο τέλος να πανηγυρίσει. Ο Λουκάκου στο 5′ έκανε το 0-1, αλλά μέσα σε ένα μισάωρο (5′, 33′) ο Λουκ ντε Γιόνγκ είχε κάνει την ανατροπή. Ο Γοδίν στο 36′ ισοφάρισε, όμως ο Λουκάκου έγινε μοιραίος και με δικό του αυτογκόλ στο 74ο λεπτό στέρησε το τρόπαιο από τους «νερατζούρι». Sevilla 3-2 Inter Milan: Europa League kings come back to win for sixth  time - BBC Sport

Το συμπέρασμα αυτής της ασύλληπτης πορείας είναι πως η Σεβίλλη όποτε χρειαζόταν, έβρισκε τον τρόπο να ξεπεράσει τα εμπόδια. Τέσσερις από τις επτά φορές που έπαιξε στον τελικό, δηλαδή τις τέσσερις βρέθηκε πρώτη πίσω στο σκορ, όμως κατόρθωσε να ανατρέψει όλες τις καταστάσεις. Τόσο με Ντνίπρο, με Λίβερπουλ, με Ίντερ, όσο και χθες βράδυ με τη Ρόμα. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στην τεράστια Σεβίλλη!




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ