ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπάγερν έδωσε το σύνθημα ενόψει Ρεάλ: «Όλα στα κόκκινα!» (vid)
Αρχισκόρερ (με συγκάτοικο) ο Παυλίδης στην Eredivisie με ασύλληπτο γκολ! (vid)
Στο Λονδίνο κουμάντο κάνει μόνο η Άρσεναλ! (vid)
Λάθος επιπέδου League Two ο Ράγια και γκολ απ’ το πουθενά η Τότεναμ! (vid)
Τότεναμ – Άρσεναλ: ΘΕΟΤΡΕΛΟΣ Γουάιτ, πήγε να… λύσει τα γάντια του Βικάριο! (vid)
Το VAR έκοψε… μαχαίρι τα χαμόγελα της Τότεναμ! (pics)
Κεφαλιά -κανονιά του Χάβερτς και 3-0 η Άρσεναλ! (vid)
Η Άρσεναλ ξεδίπλωσε την τέλεια αντεπίθεση και ο Σάκα έκανε το 2-0! (vid)
Με… κανονιά από την Τότεναμ έκανε το 1-0 η Άρσεναλ! (vid)
Η μυθική σεζόν του Μέσι – Γλεντάει και τους haters με τα στατιστικά του (pics)
Υποκλιθείτε στην πρωταθλήτρια Ίντερ – Έκανε πλάκα και στην Τορίνο (vid)
Πω, πω ένας Τσαλχάνογλου – Μια γκολάρα και… ΧΑΜΟΣ στο Μιλάνο! (vid)
Ανατροπή από Τσάβι – «Θέλω να μείνουν και οι δύο στην Μπαρτσελόνα»
Να τοι οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ – Πάρτι και ανατριχίλα στην είσοδο της Ίντερ (vid)
Γράφτηκε ιστορία – Τρεις γυναίκες διαιτητές στο ματς της πρωταθλήτριας Ίντερ (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

MLS: Οι αστέρες της Αμερικής πριν (και μετά) τον Λιονέλ Μέσι!

Ο Λιονέλ Μέσι ανακοινώθηκε επίσημα από την Ίντερ Μαϊάμι και το Sportsking σας θυμίζει τους μεγαλύτερους αστέρες που έχουν περάσει από το MLS.

MLS: Οι αστέρες της Αμερικής πριν (και μετά) τον Λιονέλ Μέσι!

Μετά από δύο δύσκολα στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον γαλλικό σύλλογο και έτσι έμεινε ελεύθερος. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν είναι ο πρώτος αστέρας που αγωνίζεται στο MLS, καθώς από το συγκεκριμένο Πρωτάθλημα έχουν περάσει μερικά τεράστια ονόματα.

Από τον Πίρλο και τον Βίγια, μέχρι τον Νέστα και τον Ντρογκμπά, το Sportsking σας θυμίζει τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης που αποφάσισαν να πάνε στην Αμερική.

Λόταρ Ματέους

MLS

Ο Λόταρ Ματέους έχει γράψει την δική του ιστορία με την Μπάγερν Μονάχου, με την οποία έχει συνολικά 100 γκολ και 5 ασίστ ενώ έχει κατακτήσει μαζί της 7 Πρωταθλήματα και ένα Ευρωπαϊκό. Ο Γερμανός έχει κερδίσει το Μουντιάλ και την Χρυσή Μπάλα και δέκα χρόνια μετά από αυτά τα κατορθώματα, δηλαδή το 2000, αποφάσισε να πάει στo MLS και να αγωνιστεί στην ΜέτροΣταρς (η οποία πλέον είναι η Νιού Γιορκ Ρεντ Μπουλς).

Με την αμερικανική ομάδα αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια και κατάφερε να μοιράσει μία ασίστ. Λιγότερο από ένα χρόνο μετά από αυτή την κίνηση, αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του, και έτσι την πρώτη μέρα του 2001 «κρέμασε» τα παπούτσια του.

Ντέιβιντ Μπέκαμ

MLS

Ο θρυλικός Άγγλος μέσος έχει αγωνιστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο. Αποτέλεσε μέρος των Γκαλάκτικος της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως το 2006 έγινε γνωστό πως αποφάσισε να αποχωρήσει ως ελεύθερος και έτσι το 2007 πήγε στο MLS και την Λος Άντζελες Γκάλαξι. Το 2009 και το 2010 παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Μίλαν και το 2013 αποχώρησε και υπέγραψε για την Παρί Σεν Ζερμέν. Μισό χρόνο μετά την μετακίνησή του στο Παρίσι, τον Ιούλιο του 2013 ανακοίνωσε την απόσυρσή του.

Με την αμερικανική ομάδα, ο Μπέκαμ έπαιξε 124 φορές. Μοίρασε 42 ασίστ και σκόραρε 20 φορές ενώ κατάφερε να κατακτήσει δύο Πρωταθλήματα και δύο Supporters’ Shield.

Τιερί Ανρί

MLS

Ο Γάλλος επιθετικός αποτελεί θρύλο της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ, στην οποία πέρασε την μεγαλύτερη περίοδο της καριέρας του. Το 2010 αποχώρησε ως ελεύθερος από τους «Μπλαουγκράνα» και υπέγραψε με την Νιού Γιορκ Ρεντ Μπουλς. Το 2012 δόθηκε ως δανεικός για δύο μήνες στα «Κανόνια» και έπειτα γύρισε στο MLS και την ομάδα του, στην οποία έμεινε μέχρι το 2015 όταν και σταμάτησε να αγωνίζεται.

Με την Ρεντ Μπουλς μέτρησε 52 γκολ και 42 ασίστ σε 135 ματς και πανηγύρισε ένα Supporters’ Shield.

Αλεσάντρο Νέστα

MLS

Ο Ιταλός αμυντικός πήγε στην Μίλαν το 2002 και έμεινε εκεί μία δεκαετία, γράφοντας για πάντα το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου. Το 2012 αποχώρησε ως ελεύθερος και υπέγραψε στην Μόντριαλ του MLS. H καριέρα του στην Αμερική κράτησε για λίγο, καθώς στις 7 Νοεμβρίου του 2013 αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα στην καριέρα του και επέστρεψε έναν χρόνο μετά, όπου και πήγε στην Τσενάιγιν της Ινδίας, στην οποία έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, όταν και αποφάσισε να βάλει τέλος στην πλούσια καριέρα του.

Με την Μόντριαλ αγωνίστηκε 34 φορές αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει ή να βγάλει κάποια ασίστ, ενώ αποβλήθηκε και με απευθείας κόκκινη μία φορά. Μάλιστα, κατάφερε να κατακτήσει και ένα Κύπελλο Καναδά.

Κακά

MLS

Ο Κακά έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την πρώτη του θητεία στην Μίλαν. Το 2009 η Ρεάλ Μαδρίτης κινήθηκε για την απόκτησή του, με την καριέρα του εκεί να μην είναι όσο καλοί όσο ήλπιζαν όλοι. Έτσι, το 2013 επέστρεψε στους «Ροσονέρι» αλλά έναν χρόνο μετά αποχώρησε ξανά ως ελεύθερος. Τότε πήγε στο MLS για την Ορλάντο Σίτι και κατευθείαν δόθηκε ως δανεικός στην Σάο Πάουλο, από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του. Εκεί έμεινε για μισό χρόνο (4/7/14 – 31/12/14), και μετά επέστρεψε στην Ορλάντο. Στο MLS έμεινε μέχρι το 2017, όταν και έβαλε τέλος σε μία τεράστια καριέρα.

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος σταρ δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιο τίτλο με την ομάδα, ενώ σε 78 παιχνίδια σκόραρε 25 φορές και έδωσε 19 ασίστ.

Νταβίντ Βίγια

MLS

Ο Βίγια πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του στην Ισπανία. Τις κορυφαίες του στιγμές τις πέρασε με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ για έναν χρόνο πήγε και στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Εκεί έμεινε για έναν χρόνο, καθώς έπειτα αποχώρησε και υπέγραψε το 2014 με την Νιού Γιορκ Σίτι. Λίγους μήνες μετά δόθηκε δανεικός στην Μέλμπουρν Σίτι, όπου έμεινε για δύο μήνες. Στο MLS έμεινε μέχρι το 2019 και μετά υπέγραψε στην Βίσε Κόμπε ενώ το 2020 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Ο Ισπανός επιθετικός βγήκε το 2015-16 MVP στην Αμερική, ενώ συνολικά είχε 80 γκολ και 21 ασίστ σε 126 αναμετρήσεις.

Φρανκ Λάμπαρντ

MLS

Ο Λάμπαρντ αποτελεί τον απόλυτο θρύλο της Τσέλσι. Ο Άγγλος μέσος έμεινε στους «Μπλε» από το 2001 έως το 2014. Τότε αποχώρησε ως ελεύθερος και υπέγραψε με την Νιού Γιορκ Σίτι. Κατευθείαν έφυγε από το MLS και επέστρεψε στην Αγγλία ως δανεικός στην Μάντσεστερ Σίτι. Το 2015 επέστρεψε στην Αμερική, και έμεινε εκεί μέχρι το 2017, όταν και «κρέμασε» τα παπούτσια του.

Στο MLS αγωνίστηκε 31 φορές, μοίρασε 4 ασίστ και σκόραρε 15 φορές, χωρίς να καταφέρει να πανηγυρίσει κάποιο τρόπαιο.

Στίβεντ Τζέραρντ

MLS

Ο πλέον προπονητής της Αλ Ετιφάκ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της Λίβερπουλ. Το 1998 ανέβηκε στην κύρια ομάδα και έμεινε εκεί μέχρι το 2015. Φυσικά, ο Άγγλος μέσος αποτελεί την… σημαία των «Κόκκινων» και αν είχε αποσυρθεί τότε δεν θα είχε αγωνιστεί και σε άλλη ομάδα. Όμως, το καλοκαίρι του ’15 υπέγραψε ως ελεύθερος στην Λος Άντζελες Γκάλαξι στο MLS και έμεινε εκεί για δύο χρόνια, μέχρι να αποσυρθεί το 2017.

Με την αμερικανική ομάδα πέτυχε 5 γκολ και έδωσε 15 ασίστ σε 39 ματς, χωρίς να καταφέρει να κερδίσει κάποια κούπα.

Αντρέα Πίρλο

MLS

Ο Ιταλός μέσος είναι από τους λίγους παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στην Ίντερ και την Μίλαν και την Γιουβέντους. Μετά από μία πλούσια στις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας του, ο Πίρλο αποφάσισε να μετακομίσει στην Αμερική και να αγωνιστεί στο MLS. Εκεί αγωνίστηκε στην Νιού Γιορκ Σίτι και έμεινε για τρία χρόνια, καθώς μετά αποφάσισε να αποσυρθεί και να ασχοληθεί με την προπονητική.

Στην Αμερική έβαλε 1 γκολ και έδωσε 9 ασίστ σε 62 παιχνίδια, χωρίς να καταφέρνει να οδηγήσει την ομάδα του σε κάποια διάκριση.

Ντιντιέ Ντρογκμπά

MLS

Ο Ντρογκμπά έκανε μία τεράστια καριέρα και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της Τσέλσι και του ποδοσφαίρου. Ο Ιβοριανός θρύλος το 2015 αποχώρησε από τους «Μπλε» για δεύτερη φορά και υπέγραψε στην Μόντρεαλ, όπου και έμεινε για δύο χρόνια. Το 2017 έμεινε ελεύθερος αλλά έμεινε στο MLS καθώς αγωνίστηκε για ακόμη ένα έτος στην Αριζόνα Γιουνάιτεντ (πλέον Φοίνικ Ράισινγκ). Τον Δεκέμβριο του 2018 αποχώρησε από την ομάδα και έβαλε τέλος στην καριέρα του.

Με την Μόντρεαλ πέτυχε 23 γκολ και έδωσε 7 ασίστ σε 41 συμμετοχές και με τον τελευταίο σύλλογο της καριέρας του μέτρησε 16 γκολ και 5 ασίστ σε 26 ματς.

Άσλεϊ Κόουλ

MLS

Ο Άσλεϊ Κόουλ έμεινε στην ιστοριά ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της Premier League. Ο Άγγλος παλαίμαχος αγωνίστηκε στην Άρσεναλ και στην Τσέλσι, και το 2014 έφυγε για πρώτη φορά από την Αγγλία και πήγε στην Ιταλία και την Ρόμα. Εκεί έμεινε για δύο χρόνια και έπειτα μετακόμισε στην Αμερική καθώς υπέγραψε με την Λος Άντζελες Γκάλαξι του MLS. Μία τριετία μετά επέστρεψε ξανά στην Αγγλία, όπου έμεινε για μισό χρόνο στην Ντέρμπι και στις 18 Αυγούστου του 2019 αποσύρθηκε.

Με την Λος Άντζελες Γκάλαξι κατάφερε να σκοράρει 3 φορές και να δώσει και 11 ασίστ σε 94 παιχνίδια, χωρίς να κατακτάει κάποιο τρόπαιο.

Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ

MLS

Ο Γερμανός μέσος πέρασε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου, με την οποία κατέκτησε και το Champions League. Το 2015 αποχώρησε καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε 9 εκατομμύρια στους Βαυαρούς και τον απέκτησε. Στην Αγγλία έμεινε για δύο χρόνια και όταν έμεινε ελεύθερος πήγε στο MLS, φορώντας την φανέλα της Σικάγο. Στην Αμερική έμεινε μέχρι το 2020, και στην αρχή του χρόνου αποσύρθηκε.

Με την αμερικανική ομάδα είχε 8 γκολ και 11 ασίστ σε 92 παιχνίδια, ενώ δέχθηκε και 22 κίτρινες κάρτες.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

MLS

Ο Σουηδός θρύλος αποτελεί έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία. Ο Ζλάταν έχει γράψει την δική του ιστορία σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και το 2018 αποφάσισε να μεταφέρει την… μαγεία του στην Αμερική. Στο MLS αγωνίστηκε για δύο χρόνια με την φανέλα της Λος Άντζελες Γκάλαξι, ενώ το 2020 επέστρεψε στην Μίλαν και με το τέλος της φετινής σεζόν ανακοίνωσε την απόσυρσή του.

Στο MLS δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, όμως είχε τρομερά νούμερα, καθώς σε 58 αγώνες είχε 15 ασίστ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 53 φορές.

Οουέιν Ρούνεϊ

MLS

Ο Άγγλος επιθετικός είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα των «Κόκκινων Διαβόλων». Το 2017 αποφάσισε να αποχωρήσει ως ελεύθερος από την Γιουνάιτεντ και επέστρεψε στην Έβερτον, στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του. Εκεί έμεινε έναν χρόνο και έπειτα υπέγραψε στην Ντί Σι Γιουνάιτεντ. Από το MLS έφυγε το 2020, όταν και υπέγραψε με την Ντέρμπι, ενώ έναν χρόνο μετά «κρέμασε» τα παπούτσια του.

Στην Αμερική έδωσε 14 ασίστ και έβαλε 25 γκολ σε 52 αναμετρήσεις, χωρίς να οδηγεί την ομάδα του σε κάποια διάκριση.

Νάνι

MLS

Ο Πορτογάλος εξτρέμ έχει περάσει από πολλές ομάδες στην πλούσια καριέρα του. Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους ενώ έχει φορέσει την φανέλα της Σπόρτινγκ τρεις φορές. Το 2019 αποχώρησε ως ελεύθερος από τον πορτογαλικό σύλλογο και μετακόμισε στην Αμερική και το MLS. Εκεί υπέγραψε με την Ορλάντο Σίτι και έμεινε για 3 χρόνια, καθώς το 2022 πήγε στην Ιταλία για την Βενέτσια. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους πήγε στην Μέλμπουρν Βίκτορι, ενώ πριν από λίγες μέρες υπέγραψε στην Αντάνα Ντεμίρσπορ.

Με την Ορλάντο δεν μπόρεσε να σηκώσει κάποιο τρόπαιο όμως βοήθησε αρκετά την ομάδα του, αφού σε 88 ματς έδωσε 18 ασίστ και σκόραρε 31 γκολ.

Λιονέλ Μέσι

MLS

Ο Λιονέλ Μέσι πέρασε σχεδόν 20 χρόνια στην Μπαρτσελόνα. Το 2021 λόγω της οικονομικής κατάστασης της ομάδας οδηγήθηκε στην πόρτα της εξόδου και υπέγραψε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Εκεί έμεινε για δύο χρόνια και δεν μπόρεσε να προσφέρει όσοι περίμεναν όλοι στον σύλλογο. Έτσι, δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και αποχώρησε ως ελεύθερος. Ο Αργεντινός ήρθε σε επαφές με τον Μπέκαμ και συμφώνησε σε όλα με την Ίντερ Μαϊάμι.

Ο 36χρονος παρουσιάστηκε επίσημα από την νέα του ομάδα και πλέον όλοι περιμένουν το ντεμπούτο του στο MLS, με τον σύλλογο να βρίσκεται σε… τραγική αγωνιστική κατάσταση και με τον Μέσι να έχει ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του.

Σέρτζιο Μπουσκέτς

MLS

O Σέρτζιο Μπουσκέτς από το 2005 βρισκόταν στην Μπαρτσελόνα, και φυσικά συνυπήρξε όλα αυτά τα χρόνια με τον Λιονέλ Μέσι. Ο Ισπανός μέσος φέτος αποχώρησε από τους «Μπλαουγκράνα» ως ελεύθερος και αποφάσισε να υπογράψει με την Ίντερ Μαϊάμι ώστε να αγωνιστεί για ακόμη μία φορά με τον Αργεντινό φίλο του.

Ο 35χρονος μέσος θα προσθέσει σημαντική ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ της ομάδας και θα προσπαθίσει και αυτός να βελτιώσει τον σύλλογο, ο οποίος βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Τζόρντι Άλμπα

MLS

Η τελευταία μεγάλη κίνηση αμερικανικής ομάδας είναι ο Τζόρντι Άλμπα. Ο Ισπανός αμυντικός έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα, καθώς ο σύλλογος αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ο 34χρονος ήρθε σε επαφές με την Ίντερ Μαϊάμι και αποφάσισε να ακολουθήσει τους Λιονέλ Μέσι και Σέρτζιο Μπουσκέτς, πηγαίνοντας και αυτός στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο Άλμπα σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα του και μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το γεγονός πως έχει περάσει σχεδόν όλη του την καριέρα μαζί με τους δύο πρώην συμπαίκτες του στους «Μπλαουγκράνα».




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ