ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
O Αρτέτα κάλυψε τον Ράγια: «Τυχεροί που τον έχουμε! Έκανε μεγάλες επεμβάσεις!»
Αντιεπαγγελματίας Ντούμφρις, πικάρει με τον χειρότερο τρόπο τον Τεό Ερνάντες! (pic)
Άρσεναλ: Κατοστάρης ο Αρτέτα, πιο γρήγορος από τον Βενγκέρ
Η Μπάγερν έδωσε το σύνθημα ενόψει Ρεάλ: «Όλα στα κόκκινα!» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Από τον Κέιν ως τον θρυλικό Μπατιστούτα – Οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές 30ρηδων (pics)

H μεταγραφή του Κέιν στην Μπάγερν Μονάχου αποτέλεσε ρεκόρ και «πλασαρίστηκε» στη δεκάδα με τους ακριβότερους τριαντάρηδες που άλλαξαν ομάδα... με το αζημίωτο.

Από τον Κέιν ως τον θρυλικό Μπατιστούτα – Οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές 30ρηδων (pics)

Λένε πως ο άντρας μετά τα 30 αλλάζει, γερνάει κλπ. Όχι φίλες και φίλοι, δεν συμβαίνει αυτό πάντα και μιλώντας για ποδόσφαιρο, ενδεχομένως όταν ο παίκτης πατήσει τα πρώτα -άντα ίσως και να παίξει την καλύτερη μπάλα της καριέρας του. Αυτό περίτρανα το έχει αποδείξει πρώτος και καλύτερος ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο οποίος ακόμα και στα 38 του γουστάρει το ποδόσφαιρο και κάνει σαν μικρό παιδί όταν πρόκειται για έναν τελικό. Μιλάμε φυσικά για τον κερδισμένο χθεσινό τελικό απέναντι στην Αλ Χιλάλ όπου ο CR7 με δυο δικά του τέρματα σφράγισε την κούπα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Αραβίας. 

Πέραν του Ρονάλντο, με αφορμή τη μεταγραφή του Χάρι Κέιν από την Τότεναμ στην Μπάγερν Μονάχου, αξίζει να δούμε τη δεκάδα με τις ακριβότερες μετακινήσεις ποδοσφαιριστών σε ηλικία 30 και πάνω. Μάλιστα, ο 30χρ0νος επιθετικός έκανε και ντεμπούτο ανήμερα της ανακοίνωσής του από τους Βαυαρούς, στο χαμένο ματς με τη Λειψία (0-3), μπαίνοντας ως αλλαγή στο 63ο λεπτό.

Πάμε να δούμε το ΤΟΡ-10 των ακριβότερων μεταγραφών για τους 30ρηδες:

10) Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (36,2 εκατομμύρια ευρώ)  Gabriel Batistuta to Roma in 2000 – Did it work? | FootballTransfers.com

Ο θρυλικός Αργεντίνος παλαίμαχος επιθετικός τον Ιούλιο του 2000 σε ηλικία 31 ετών αποχώρησε από τη Φιορεντίνα για λογαριασμό της Ρόμα που πλήρωσε αδρά. Έπειτα από εννέα χρόνια στη Φλωρεντία όπου λατρεύτηκε σαν θεός, πήγε στη Ρώμη για να μείνει τρία χρόνια. Το τελευταίο εξάμηνο της θητείας του στους «τζιαλορόσι» το πέρασε ως δανεικός στην Ίντερ. Ο «Μπατιγκόλ» με τους Ρωμαίους πέτυχε 33 γκολ σε 87 συμμετοχές.

9) Καλιντού Κουλιμπαλί (38 εκατομμύρια ευρώ) New signings: How Koulibaly will replace Rudiger

Ο Σενεγαλέζος διεθνής στόπερ το περσινό καλοκαίρι εξαργύρωσε τις εμφανίσεις του για τη Νάπολι με μια μεταγραφή στην Τσέλσι. Οκτώ χρόνια έπαιξε στους «παρτενοπέι» οι οποίοι το 2014 τον είχαν πάρει από την Γκενκ για 7,75 εκατ. ευρώ. Δεν πήγαν όμως πολύ καλά τα πράγματα στους μπλε του Λονδίνου και ειδικότερα για τον Κουλιμπαλί, με τον 32χρονο να μπαίνει στο κλαμπ των αραβικών μεταγραφών με μια μετακίνηση στην Αλ Χιλάλ έναντι του ποσού των 23 εκατομμυρίων ευρώ φέτος.

8) Ράτζα Ναϊνγκολάν (38 εκατομμύρια ευρώ) Radja Nainggolan - Player profile | Transfermarkt

Ισοβαθμία έχουμε για τον Βέλγο μέσο και τον Κουλιμπαλί. Ο 35χρονος πια Ναϊνγκολάν δεν έχει ακόμα υπογράψει σε κάποια ομάδα αυτό το καλοκαίρι. Γυρίζοντας πίσω στο 2018, θα τον δούμε να παίρνει μεταγραφή για την Ίντερ από τη Ρόμα. Μόλις ενάμιση χρόνο συνολικά κάθισε στο «Μεάτσα» με επτά γκολ σε 41 συμμετοχές. Η Κάλιαρι τον πήρε δυο φορές δανεικό μέχρις ότου αποχωρήσει από το Μιλάνο πρόπερσι ως ελεύθερος για να τον υπογράψει η Αντβέρπ.

7) Παουλίνιο (42 εκατομμύρια ευρώ) Revitalised Paulinho breaks La Liga record

Μια τρελή περίπτωση ενός Βραζιλιάνου που έκανε τον δρόμο Βαρκελώνη-Κίνα δυο φορές και κόστισε συνολικά 87,5 εκατομμύρια ευρώ! Η Γκουανγκζού Εβεργκράντε τον πούλησε το 2017 στην Μπαρτσελόνα για 40 μύρια, έναν χρόνο μετά γύρισε ως δανεικός για 5,5 μύρια, ενώ τον Γενάρη του 2019 η κινεζική ομάδα τον ξαναγόρασε για 42 εκατ. ευρώ! Πολύ κακό για το τίποτα σαν να λέμε και κάλλιστα θα μπορούσε να είναι δυο φορές στη λίστα μας ο πλέον 35χρονος χαφ της Κορίνθιανς.

6) Λεονάρντο Μπονούτσι (42 εκατομμύρια ευρώ) Leonardo Bonucci wants Juventus return, says AC Milan sporting director Leonardo | Football News | Sky Sports

Tέλη Ιουλίου του 2017 η Μίλαν τάραξε τα νερά στην Ιταλία και σπέρνει τη διχόνοια στη Γιουβέντους, μιας και αγόρασε τον Λεονάρντο Μπονούτσι. Αυτό οι τιφόζι της «Βέκια Σινιόρα» δεν το πήραν πολύ καλά και οι όποιες κατάρες τους έπιασαν. Μιας και ο Ιταλός στα 30 του τότε αποφάσισε να βάλει τα «ροσονέρι» δίχως επιτυχία. Διότι ένα καλοκαίρι μετά επέστρεψε στο Τορίνο, με τη Γιούβε να τον ξαναγοράζει για 35 εκατομμύρια ευρώ.

5) Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (45 εκατομμύρια ευρώ) Barcelona handed massive Robert Lewandowski blow amid fresh calls for punishment - Mirror Online

Το περσινό καλοκαίρι ο Πολωνός επιθετικός αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Γερμανία μετά από μια ντουζίνα χρόνια (σ.σ. έπαιξε σε Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου). Πήγε στην Μπαρτσελόνα για να ηγηθεί της επίθεσής της στα 33 του. Πήρε το Νο.9 και ως τώρα μετράει 33 γκολ σε 46 εμφανίσεις με τους «μπλαουγκράνα». Όχι κι άσχημα.

4) Μίραλεμ Πιάνιτς (60 εκατομμύρια ευρώ) Barcelona confirm Miralem Pjanic departure - Barca Blaugranes

Από τα κορυφαία χαφ στην Ευρώπη πριν μερικά χρόνια, ο Πιάνιτς μόλις πάτησε τα 30, πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα από τη Γιουβέντους πριν τρία χρόνια. Αμέσως όμως κάτι χάλασε μέσα του και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Τριάντα συμμετοχές χωρίς γκολ ούτε ασίστ και μοιραία οδηγήθηκε στην Μπεσίκτας το καλοκαίρι του 2021 και πέρσι τον Σεπτέμβρη έφυγε ως ελεύθερος για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σάρτζα.

3) Κασεμίρο (70,7 εκατομμύρια ευρώ) Casemiro reveals what he hopes to achieve at Man Utd

Την κορυφαία της μεταγραφή το περσινό καλοκαίρι έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πήρε τον Βραζιλιάνο στα 30 και κάτι του σπάζοντας την τριπλέτα της Ρεάλ στα χαφ (σ.σ. Μόντριτς-Κρόος-Κασεμίρο). Συνολικά ως τώρα ο έμπειρος μέσος μετρά 51 συμμετοχές με έξι γκολ και επτά ασίστ στους «κόκκινους διαβόλους».

2) Χάρι Κέιν (100 εκατομμύρια ευρώ) Harry Kane should have gone to Saudi Arabia | The Spectator

Μια κατοστάρα «χαρτιά» στρογγυλεμένα. Η Μπάγερν το Σάββατο 12/8 πήρε από το Λονδίνο και έφερε στο Μόναχο τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας (58 γκολ) για να του δώσει το «9» και να αποκτήσει πια έναν πρωτοκλασάτο επιθετικό. Καλός, χρυσός ο Τσούπο-Μότινγκ, αλλά έχει ταβάνι στην απόδοσή του.

1) Κριστιάνο Ρονάλντο (117 εκατομμύρια ευρώ) In The End, Was Cristiano Ronaldo A Success At Juventus, Or A Failure?

Φτάσαμε στην κορυφή για να δούμε τον Πορτογάλο σούπερ σταρ που τα έχει σαρώσει όλα στην καριέρα του. Στα 33 του ένας παίκτης να παίρνει τέτοια μεταγραφή, δεν θα το δει η ανθρωπότητα πολύ συχνά για όσο υπάρχει ποδόσφαιρο. Ο CR7 αποχώρησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης όπου έκανε πράγματα και θάματα για να ενσωματωθεί στη Γιουβέντους και να μείνει για τρεις σεζόν πριν επιστρέψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον όπως όλοι ξέρουν, από πέρσι αγωνίζεται στη Σαουδική Αραβία για χάρη της Αλ Νασρ.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει ποδόσφαιρο, παίζει αμερικανικό ποδόσφαιρο και κείμενο που λέει "MOST EXPENSIVE TRANSFERS PLAYERS AGED 30 AND OLDER TRANSFER RONALDO 2018/19 FEE 2 €117M ΚΑΝΕ 2023/24 €100M CASEMIRO 2022/23 €70.7M PJANIC 2020/21 Cing J 5 €60M LEWANDOWSKI 2022/23 中 €45M BONUCCI 2017/18 €42M PAULINHO 2018/19 8 €42M NAINGGOLAN 2018/19 9 €38M 10 KOULIBALY 2022/23 10 €38M BATISTUTA 2000/01 A €36.2M transfer .markt"

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ