ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To συγκινητικό αντίο του Τιάγκο Σίλβα στην Τσέλσι (vid)
O Μπαένια της Βιγιαρεάλ μας χάρισε την… διπλή σακούλα της σεζόν (vid)
O Κίμιχ… κλείνει το μάτι στα μεγαθήρια της La Liga
Ίντερ: Ο Ιντζάγκι ανανεώνει και βάζει… πλώρη για δυναστεία
H Σίτι κυνηγά την κούπα του πρωταθλητή και μαζί μια μυθική επίδοση στο Νησί
Το αστρονομικό νούμερο που θα απομακρύνει τον Σαλάχ από το Λίβερπουλ
O απίθανος κύριος Γιόκερες με τα 40 φετινά του… τεμάχια (stats)
Η Μάντσεστερ Σίτι – μοιάζει να – χάνει τον Έντερσον τη χειρότερη χρονική στιγμή
Ο μεγάλος εχθρός του Βαλβέρδε αυτοπροτάθηκε στην Μπαρτσελόνα
Η Νάπολι ψάχνει το τέλειο… κόλπο με αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Νάπολι: Κύριε Γκαρσιά, ομάδα μοντέλο, την έκανες…

Ο Ρουντί Γκαρσιά αποτέλεσε (επιτέλους) παρελθόν από τον πάγκο της Νάπολι αφού τα έκανε ιταλική σαλάτα με ρόκα παρμεζάνα...

Νάπολι: Κύριε Γκαρσιά, ομάδα μοντέλο, την έκανες…

Το δύσκολο έργο της αντικατάστασης του Λουτσιάνο Σπαλέτι είχε ο Ρουντί Γκαρσιά το περασμένο καλοκαίρι. Ο Γάλλος τεχνικός με την εμπειρία του θα έφερνε άλλον αέρα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Καλούνταν να διατηρήσει έναν κορμό από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που την περσινή σεζόν κατέκτησαν πανηγυρικά τη Serie A. Όμως, αυτό που κατόρθωσε είναι να χαλάσει τελείως το σύνολο των «παρτενοπέι». Να επηρεάσει με άσχημο τρόπο τους ποδοσφαιριστές του με αποτέλεσμα η διατήρηση των σκήπτρων για φέτος να αποτελεί όνειρο απατηλό.

Αυτή τη στιγμή η Νάπολι βρίσκεται στην 4η θέση και στο -10 από την πρώτη θέση όπου φιγουράρει η Ίντερ με 31 βαθμούς. Έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες ήταν ο απολογισμός του Γκαρσιά στο τιμόνι της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Ενώ στο Champions League είναι 2η πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης με επτά βαθμούς (2-1-1).

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας Νάπολι

Δεν έβγαζε έμπνευση στη Νάπολι ο Γκαρσιά…

Ο έντονος προβληματισμός στην εικόνα της Νάπολι έχει αιτίες και μια από αυτή ήταν η έλλειψη όρεξης από πλευράς παικτών. Δεν ξεχνούμε το επεισόδιο με τον Όσιμεν στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπολόνια που έφερε γκρίνια από πλευράς Νιγηριανού επιθετικού. Ο οποίος μάλιστα κινείται σε ρηχά νερά την εφετινή σεζόν έχοντας σκοράρει έξι φορές μόλις. Ενώ πέντε γκολ μετρά ο Πολιτάνο. Το πιο σημαντικό όμως θα λέγαμε πως είναι η αφλογιστία του Κβίτσα Κβαρατσχέλια. Ο Γεωργιανός εξτρέμ τη σεζόν 2022-23 φαινόταν μαινόμενος. Έτσι άλλωστε και του βγήκε το προσωνύμιο «Κβαραντόνα». Ιεροσυλία για εμάς, αλλά αυτό επικρατούσε στη Νάπολη πέρσι. Μόλις τρία γκολ σε 15 ματς για πρωτάθλημα κι Ευρώπη ο 22χρονος άσος την τρέχουσα σεζόν…




Η Νάπολι δεν βγάζει τη σταθερότητα που διέθετε. Σαν να νοσεί ένα πράγμα. Και η αλλαγή προπονητή ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία. Τώρα, με τον Ματζάρι στην τεχνική της ηγεσία έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Διότι κακά τα ψέματα, για το Σκουντέτο ακόμα είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε. Και πόσο μάλλον με την τωρινή άστατη εικόνα των Ναπολιτάνων, δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

 Διαβάστε επίσης: Η UEFA σκέφτεται Αλ Νασρ για Champions League!

Άξιζε άραγε ένας προπονητής σαν τον Γκαρσιά;

Εδώ γεννάται στο μυαλό όλων το εξής ερώτημα: Αν ο Ρουντί Γκαρσιά ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος να αναλάβει την ηγεσία της Νάπολι σε ένα τόσο κομβικό σημείο. Δηλαδή να την παραλάβει πρωταθλήτρια και να πάει για το κάτι παραπάνω στο Champions League. Φυσικά με πρώτο στόχο τη διατήρηση των κεκτημένων. Αν δούμε έναν μέσο όρο από τα πεπραγμένα του στο παρελθόν, ο Γάλλος κόουτς δεν είχε και τόσο καλές συγκομιδές. Με τη Νάπολι τελείωσε με ένα ratio 1,75 βαθμών ανά ματς. Συνολικά κάθισε στον ναπολιτάνικο πάγκο για 16 ματς, με 8 νίκες και 8 γκέλες (4 ισοπαλίες, 4 ήττες).

Μόνο με την Αλ Νασρ (σ.σ. 26 ματς) είχε μέσο όρο πόντων πάνω από δύο (2,27). Ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δυο μοναδικοί τίτλοι που έχει κατακτήσει ως προπονητής ήταν το νταμπλ το 2011 με τη Λιλ. Συνεπώς, δεν θα μπορούσε κανείς να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τον 59χρονο τεχνικό. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το 0-1 από την Έμπολι την Κυριακή 12/11. Ενώ οι άλλες τέσσερις ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη ήταν όλες εντός έδρας και μιλάμε για το 1-3 από τη Φιορεντίνα και το 1-2 από τη Λάτσιο. Στο Champions League, η Ρεάλ έφυγε νικήτρια από τη Νάπολη με 3-2 στις 3 Οκτωβρίου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ