ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
O Αρτέτα κάλυψε τον Ράγια: «Τυχεροί που τον έχουμε! Έκανε μεγάλες επεμβάσεις!»
Αντιεπαγγελματίας Ντούμφρις, πικάρει με τον χειρότερο τρόπο τον Τεό Ερνάντες! (pic)
Άρσεναλ: Κατοστάρης ο Αρτέτα, πιο γρήγορος από τον Βενγκέρ
Η Μπάγερν έδωσε το σύνθημα ενόψει Ρεάλ: «Όλα στα κόκκινα!» (vid)
Αρχισκόρερ (με συγκάτοικο) ο Παυλίδης στην Eredivisie με ασύλληπτο γκολ! (vid)
Στο Λονδίνο κουμάντο κάνει μόνο η Άρσεναλ! (vid)
Λάθος επιπέδου League Two ο Ράγια και γκολ απ’ το πουθενά η Τότεναμ! (vid)
Τότεναμ – Άρσεναλ: ΘΕΟΤΡΕΛΟΣ Γουάιτ, πήγε να… λύσει τα γάντια του Βικάριο! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Γιούργκεν Κλοπ: Φεύγει, αλλά ποιος θα τον αντικαταστήσει;

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε το τέλος του από τη Λίβερπουλ κι από εκείνη τη στιγμή όλοι ψάχνουν τον επόμενο προπονητή των «κόκκινων».

Γιούργκεν Κλοπ: Φεύγει, αλλά ποιος θα τον αντικαταστήσει;

Σα «βόμβα» έσκασε η είδηση της αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ από τη τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ, με τον Γερμανό να ξεκαθαρίζει πως δεν έχει άλλη ενέργεια. Ως εκ τούτου, ο 56χρονος αποχωρεί στο τέλος της σεζόν και στη Λίβερπουλ ετοιμάζονται ήδη για την επόμενη μέρα.

Τι αναζητά

Η διοίκηση της Λίβερπουλ ξέρει πολύ καλά πως όλα αυτά τα χρόνια ο Κλοπ έπαιρνε λίγα από αυτήν και δούλευε με όσα είχε αλλά παίρνοντας κάτι παραπάνω από το 100% των παικτών του. Η λογική λέει πως η ίδια τακτική θα συνεχίσει να υπάρχει αφού ο Γερμανός έφερνε αποτελέσματα και τίτλους. Οπότε ο προπονητής που θα έρθει στη θέση του, θα πρέπει να ξέρει να διαχειρίζεται καλά ένα κλειστό ρόστερ περίπου 20 ή και λιγότερων ποδοσφαιριστών, με το κλειδί φυσικά να είναι η παραμονή αστέρων όπως του Σαλάχ. Εύκολα καταλαβαίνουμε πως προπονητές που ζητάνε budget για ανανέωση της ομάδας, δεν θα είναι αρεστοί στη διοίκηση.

Από κει και πέρα στόχος είναι η Λίβερπουλ να συνεχίσει να διεκδικεί τρόπαια σε συνδυασμό φυσικά με το όμορφο ποδόσφαιρο που πρόσφερε ο Κλοπ στην μεγαλύτερη διάρκεια της θητείας του. Άρα προπονητές με αμυντική φιλοσοφία, δεν θα κάνουν ιδιαίτερο κλικ στους φίλους της ομάδας.

Τα φαβορί

Το νούμερο ένα φαβορί για τον πάγκο των «κόκκινων» δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το πιο hot όνομα προπονητή της φετινής σεζόν. Ο ανίκητος (για την ώρα) Τσάμπι Αλόνσο ταιριάζει σε όλα όσα θέλουν να βλέπουν φίλοι και διοίκηση της Λίβερπουλ, με τον Ισπανό να έχει περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας του φορώντας τη φανέλα τους, κατακτώντας μάλιστα κι ένα Τσάμπιονς Λιγκ στο περίφημο τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Ο Αλόνσο κάνει πράματα και θαύματα με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν τη φετινή σεζόν, έχοντας την αήττητη σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, παίζοντας μάλιστα αρκετά όμορφο και μοντέρνο ποδόσφαιρο. Ο Ισπανός έχει ακουστεί έντονα και για τη Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο όσο υπάρχει εκεί ο Τούχελ, καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι έτοιμη για συζητήσεις. Αντίθετα με τη Λίβερπουλ η οποία δεν έχει κανένα τέτοιο ενδοιασμό.

Πίσω από τον Αλόνσο, εμφανίζονται ως φαβορί από τον αγγλικό Τύπο, προπονητές που επίσης οι ομάδες τους παίζουν μοντέρνο ποδόσφαιρο. Ντε Τσέρμπι (Μπράιτον), Νάγκελσμαν και Ζιντάν είναι μέσα στους υποψήφιους, με το Γάλλο να συγκεντρώνει αρκετούς ψήφους από τους φίλους της Λίβερπουλ, λόγω του πρεστίζ που υπάρχει γύρω από το όνομά του αλλά και λόγω των επιτυχιών του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα αουτσάιντερ

Σε τέτοιες λίστες φυσικά υπάρχουν και τα ονόματα που ίσως κανείς δεν περίμενε να δει, που ίσως δεν ταιριάζουν με καμία από τις πιο επάνω περιπτώσεις αλλά διατηρούν κάποιες ελπίδες.

Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι ένα τέτοιο όνομα, με την πρόσφατη αποτυχία του στη Βίλα να ρίχνει πολύ το όνομά του, ενώ και στη Σαουδική Αραβία που βρίσκεται δεν τα πάει καθόλου καλά. Η ιστορία του ωστόσο με τα χρώματα της Λίβερπουλ, διατηρεί το όνομά του πάντα στις συζητήσεις για το νέο προπονητή της ομάδας.

Στον Ποστέκογλου δίνουν οι Άγγλοι κάποιες πιθανότητες, με την περίπτωσή του να είναι αρκετά δύσκολη καθώς δεσμεύεται με τη Τότεναμ, ενώ ονόματα όπως αυτό του ελεύθερου πια Ζοσέ Μουρίνιο και του Ντιέγκο Σιμεόνε, υπάρχουν λογικά μόνο για την «ίντριγκα».

Οι εκπλήξεις

Από κει κι έπειτα, έχουμε κάποιες περιπτώσεις που ίσως δεν γυαλίζουν το μάτι τη χρονική στιγμή, μπορούν όμως να είναι στους υποψήφιους για τη διοίκηση της Λίβερπουλ. Ο Γκράχαμ Πότερ που έκανε καλή δουλειά στη Μπράιτον, όμως απογοήτευσε στη Τσέλσι. Ο Ρούμπεν Αμορίμ που έχει ανεβάσει επίπεδα τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Ο Τόμας Φρανκ που δείχνει ωραία πράγματα στη Μπρέντφορντ. Ο Αντόνιο Κόντε, πρωταθλητής με Γιουβέντους και Τσέλσι αλλά έντονος σα χαρακτήρας κι επίσης ο συμπατριώτης του, Λουτσιάνο Σπαλέτι που θα είναι όμως μέχρι το καλοκαίρι και το ευρωπαϊκό με την εθνική Ιταλίας.

Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση η διοίκηση της Λίβερπουλ να περιμένει να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και να κοιτάξει μετά για αντικαταστάτη του Κλοπ, καθώς ίσως υπάρχουν κάποιοι που θα έχουν αποδεσμευθεί, όπως ο Λουίς Ενρίκε από την Παρί, ο Τόμας Τούχελ από τη Μπάγερν Μονάχου, ή ακόμα και ο Κάρλο Αντσελότι από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Περιπτώσεις δύσκολες η κάθε μία ξεχωριστά, όμως για κάποιους μπορεί και να υπάρχει λογική.

Όποιον κι αν επιλέξουν οι άνθρωποι της Λίβερπουλ, ένα είναι σίγουρο… Τα επιτεύγματα, η κληρονομιά και η σχέση που είχε ο Κλοπ με όλο το σωματείο της Λίβερπουλ, είναι πράγματα που δύσκολα θα βρεθούν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ